Начало / Ревюта / За книгите и хората

За книгите и хората

Кристиян Атанасов, Хеликон Бургас

КНИЖАРЯТ Кристиян„Какво търсиш?“ Така започва всеки път библиотекарката Саюри Комачи, преди да ви препоръча най-неочакваната, но и най-полезната книга за вас. Обожател на меденките „Меден купол“ и сръчен експерт в плъстенето на вълна с игла, тя е винаги насреща да помогне. А към всяка препоръка тя ще ви даде един малък, но значителен ръчно изработен подарък.

В книгата са преплетени пет истории – от млада и неопитна продавачка в магазин за дрехи, до пенсионер, нуждаещ се от хоби, с което да запълва времето си. А това, което ги свързва, е библиотеката и госпожа Комачи. Тези истории са изпълнени с най-хубавите и най-трудните моменти в живота. В центъра на всичко стоят книгите, като дори една детска книга може да ни научи да водим по-добър начин на живот и да се грижим за себе си.

Авторката Мичико Аояма умело успява да пресъздаде в книгата си японския дух и атмосфера, изпълнени с щастие, разбирателство , съпричастност и доверие. Тя доказва силата на книгите, колко са важни в нашия живот и как те свързват хората. „Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката“ се чете изключително леко и приятно. Бих я препоръчал и на колегите си.

Michiko_Aoyama

 

Прочетете още

ddd6b542621bb68904c090c2d5490326

Георги Дюлгеров: Аз съм за качествения зрител, който ще помни филма

Новата книга на режисьора ще бъде представена първо в Бургас „Биография на моите филми“ от …