Начало / България / Автор, номиниран за личност на годината в Бургас, отказа в полза на свой съгражданин

Автор, номиниран за личност на годината в Бургас, отказа в полза на свой съгражданин

Надя Йорданова – блогър и фармацет, автор на книгата „Как да избираме козметика“, бе номинирана от сайта „Флагман“ за „Личност на годината“ в Бургас. Електронното издание, което се радва на популярност и извън региона, връчва приза за четвърта поредна година на изявени личности в обществено-политическия и културен живот на Бургас. Победителят за 2018 г. стана адвокат Теньо Тенев, заради успешната му кауза по социализацията на десетки хора с ампутирани крайници. Надя, известна с безкомпромисната си позиция към фалшивата козметика, призова своите почитатели да гласуват за друг от номинираните – журналиста Михаил Заимов, впрочем също автор на 11_първаалбума „Светът на спокойствието“. Цитираме част от писмото й до редакцията на „Флагман“, защото ни впечатли почтеното отношение на тази млада жена, чужда на провинциалната суета и то във време, когато далеч по-големи писатели реагират с ревност и обида на всяка, според тях, полагаща им се награда. Вижте!

IMG_1213copy„Аз не съм фалшив човек. Няма да чуете от мене „Ооо, не, не заслужавам тази номинацияяя!“ с примигване на клепки и кокетно ухилване. Считам, че съм направила много за своя народ през тази и предните години и че заслужавам номинацията.
Положих много труд и дадох много от себе си. Това е факт.
Обидно и унизително би било да кажа на организаторите от Флагман, че не заслужавам да ме изберат, намеквайки, че не са направили правилна преценка.
Заслужавам номинацията.
Но.
Не заслужавам да спечеля. Не и тази година. Ето защо:
Родена съм на Южното Черноморие. Отраснах в град Царево. Обичам морето – то беше прехрана на моето семейство, когато училището в село Лозенец бе затворено заради липса на деца и баща ми беше съкратен като начален учител. Аз бях съвсем мъничка тогава. Тате стана рибар и ми даде любов и уважение към Черно море. Нашата рибарска лодка се казва „Албатрос”. С нея плавам от дете и за мен беше невероятно удоволствие да гледам паламудните пасажи, присветващи в тъмното, от „алборото“ ( високото столче на палубата на рибарската лодка).
Мой „конкурент“ за Личност на годината 2018 е Михаил Заимов. Водолаз, който открива гигантски мазутен теч от горивото на потънал танкер и предотвратява екологична катастрофа с невиждани размери. Точно в Южното Черноморие. Спасил е моето Черно море, което хранеше семейството ми. Аз помня гадните лепкави петна мазут по плажа, които воняха на нефт и съсипваха природата. Помня мазните разноцветни кръгове от нафта и дизел по повърхността на водата и колко ме беше гнус да плувам там. И колко обичах да скачам от скалички и да се гмуркам в чисти черноморски води, да гледам шарени рибки и да гоня рачета из дупките, плувайки с маска и шнорхел.
В гимназията членувах в Българското дружество за защита на птиците, правех дарения и участвах в юношески кампании против замърсяването на Черно море. Раздавайки брошури по бургаския булевард „Богориди” и в Морската градина. Това беше моя борба.
За мен Михаил Заимов е направил много, неговото дело е по-достойно от моето и той заслужава приза повече.
Ако обичате и цените Надя Йорданова, моля, гласувайте за Михаил Заимов, спасил нейната любов – Черно море, като Личност на годината на Флагман.бг.
Пак казвам, това не е поза и лицемерна скромност. Ако получа статуетката, няма да правя драми и да унижавам гласувалите за мен с показни действия и хленч. Ще нося приза с гордост и ще бъда благодарна на всички гласували.
Но просто се чувствам длъжна да кажа честно как се чувствам.
Благодаря, Мишо, че си спасил моето море.
С уважение,
маг. фарм. Надя Йорданова

Прочетете още

fashion-week-l-etonnant-stratageme-de-marie-s-infiltre-pour-s-incruster-au-defile-chanel

Влогърка нахлу на ревю на Шанел

Представяме ви събитията през очите на книгите Зрителка нахлу на на ревю на Шанел и …