Начало / Без категория / Пакост или лакомство… и книга!

Пакост или лакомство… и книга!

halloweenbook

Пакост или лакомство – когато ни попитат това в нощта на Хелоуин, ние си избираме… и книга! С най-страшните и велики хоръри току-виж омилостивим старите дяволи и зарадваме онези, които хич не треперят от думите – децата и любителите на приключения. С маски на скелети, тикви и пелерини, с образи на вещици, чудовища и паяци, от всички ъгли, особено от страниците на книгите, на Хелоуин прегръщаме същества, способни в други случаи да ни изкарат ума.

Съвременният карнавал на празника идва от древен келтски ритуал, в който жреците обикалят къщите и произнасят заклинанието, станало днес бойна парола за младите – „пакост или лакомство“! Ако някой им откаже гостоприемство, може да бъде принесен в жертва. За сигнален огън тогава служат светещи фенери под формата на човешки лица. Дори в българския фолклор таласъмите се явяват пазители на дома и парите, а самодивите омайват и лекуват…

Защото ужасът винаги носи дъх от свещено послание – той е пресечна точка на светлината и мрака, на възкресението след смъртта, на победата над злото, на свободата над забраните, на сливането с вечността и принадлежността към група хора. Не забравяйте когато си избирате компания или страховита книга, в какъв образ ще влезе душата ви на този, по своему жизнеутвърждаващ празник – бъдете в „Хеликон“, с усмивката на Хелоуин!

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

out

„Другият“ прави хоръра отново велик

Опре ли ножът до кокал и на човек му дойде на главата да се грижи …