Начало / България / Щастието е да правиш нещата, които обичаш

Щастието е да правиш нещата, които обичаш

215481_bДали разказва за места или личности, дали описва отминали събития или днешни факти, Инна Учкунова винаги търси позитивното и съзидателното в човека. И в новата си книга „Книга за мечтатели 2: Пъзелът на живота“ тя е събрала кратки истории, които ни подтикват към нови предизвикателства. Героите ù са като всички нас – само дето може би са по-изобретателни или по-големи късметлии. Но пък току-виж, вдъхновени от прочетеното, и ние направим открития, от които да се ползва цялото човечество.

Защото пъзелът, от който всички ние сме съставни части, се подрежда само когато си сътрудничим и мечтаем заедно.

Ето какво споделя Инна Учкунова:

„Вероятно мислите, че успелите хора са били галеници на съдбата и лесно са постигнали успехите си. Тази книга изследва живота на много писатели, художници, изобретатели и бизнесмени, показвайки, че за да може човек да композира като Брамс и Бетховен, трябва душата му да е била раздирана от мъка; за да пише като Антоан дьо Сент-Екзюпери – трябва да е умирал в пустинята от жажда; за да управлява най-голямата компания в света, трябва да е започнал от нулата, да е познал бедността, да е работил с всички сили и за да рисува като Моне – трябва да е виждал мрака…

Биографичните истории, събрани тук, ме научиха, че щастието е да правиш онова, което обичаш; че всеки ден е нова възможност и че човек не бива да се отказва, въпреки трудностите, а да ги приема като благословия и много, много силно да мечтае.”

 

Прочетете още

221316_b

165 анекдота за известни личности – хумор, над който се мисли

Инна Учкунова предлага да общуваме интелигентно и с усмивка Те са учени, политици, художници, композитори, …