Начало / Свят / Предсказанието на Стивън Хокинг: „Свръхчовеци“ ще унищожат света

Предсказанието на Стивън Хокинг: „Свръхчовеци“ ще унищожат света

stephen-hawking-e1483881336902Английският физик Стивън Хокинг, който почина преди седем месеца на 76 години, е предсказвал, че в бъдеще ще се появят свръххора с изменена ДНК, които биха могли да станат реална опасност за човечеството, съобщи ТАСС.

За това свое опасение Стивън Хокинг пише в последната си книга, която ще бъде публикувана на 16 октомври.

В труда „Кратки отговори на сериозни въпроси“ Стивън Хокинг предполага, че богатите хора скоро ще могат да изменят своите макромолекули, отговарящи за реализирането на генетичната програма. Модифицирайки своята ДНК и своите деца, те биха могли да засилват паметта и интелекта си, да повишават съпротивлението си на болести, да удължават живота си.

Подобно развитие носи риск за хората, които няма да подобрят генетичното си ниво. Те няма да бъдат конкурентоспособни и или ще измрат, или ще станат по-незначителни, пише Стивън Хокинг.

Според учения дори законите за генното инженерство да бъдат променени, все пак ще се намират хора, готови да нарушават правилата в своя полза.

„След появата на суперчовеците, ще възникнат редица значителни политически проблеми с неподобрените хора, които няма да могат да се състезават с тях. Подразбира се, че те постепенно ще изчезнат или ще станат несъществени. Вместо това ще се появи раса от самосъздали се същества, които ще се самоусъвършенстват дори с по-голяма скорост“, пише Хокинг.

Стивън Хокинг почина на 14 март в дома си в Кембридж.

Мателиалът е от dir.bg

Прочетете още

Yuri Milner And Stephen Hawking host press conference to announce Breakthrough Starshot, a new space exploration initiative, at One World Observatory on April 12, 2016 in New York City.

In Memoriam на Стивън Хокинг: „Каква ли би била Вселената, ако не беше дом на хората, които обичаме!“

Кристина ЦОНЕВА Какви са характеристиките на един невероятен човек? Един от най-гениалните умове в съвремената …