Начало / Интервюта / Предложение за брак в „Хеликон“ – като сюжет от книга!

Предложение за брак в „Хеликон“ – като сюжет от книга!

kolazh04

Всичко се е случвало в книжарниците – представяли са се атрактивно световни автори и родни звезди, снимали са се филми, били са терен за флашмоб, сцена за концерти, танцови и театрални спектакли, имало е дегустации на вино, но предложение за брак! На това станаха щастливи свидетели (и съучастници) книжарите от „Хеликон Пловдив-Център“. Един влюбен млад мъж превърна внушителното пространство на главната улица – „Княз Александър І“ № 29, в сюжет от романтична книга. Сред елегантен полумрак, на фона на свещи и декор от воали, сърца и рози, Ивайло Герджиков поиска ръката на своята приятелка Ивилина Тотина. Двамата живеят в Пловдив, той е на 27, тя на 25  и изглеждат създадени един за друг. Трогна ни жестът на този съвременен Ромео, както се казва − класика в жанра, и го поканихме да ни разкаже повече за нестандартната си идея. Сигурни сме, че книгите ще внесат допълнителна хармония и добра енергия в живота на бъдещото семейство.

Защо решихте да направите предложение за брак точно в „Хеликон?

Защото тук за пръв път видях любовта на живота си. Това се случи преди 11 г., а на мястото на книжарницата беше едно кафене. Никога няма да забравя момента, в който вдигам поглед и я виждам да слиза по стълбите (които и днес ги има в „Хеликон“).

Любов от пръв поглед?

Да, беше любов от пръв поглед! Земята спря да се върти, а аз знаех, че ТЯ ще е моето бъдеще. Мястото е специално за нас, затова реших да ù направя предложение в книжарницата.

Как реагираха управителят Силвина Кендерова и книжарите?

Ооо, реакцията на всички беше невероятна. Аз се притеснявах дали няма да получа отрицателен отговор, когато ги попитам, но беше точно обратното, даже ме изпълниха с още повече позитивна емоция. Всички много се зарадваха и бяха готови да помагат за организацията. Изключително отношение на целия колектив, просто прекрасни хора. Искам дълбоко да им благодаря, без екипа на „Хеликон“ предложението ми нямаше да се получи по желания начин.

kolazh03

Кого въвлякохте в това впечатляващо аранжиране на книжарницата?

Работата беше много деликатна, защото исках да опазя всичко в тайна от бъдещата булка, но нямаше как да се справя сам. Затова наех фирма за аранжирането на книжарницата и бях ангажирал двама мои близки приятели. Единият от тях нарочно си дойде от Германия за два дни, за да може да помага и да присъства на специалния момент. Другият пък носи 4-метрова стълба през целия център на Пловдив, а това е доста дълъг път. Страхотни приятели! Бяхме голям екип и работата вървеше перфектно. Получи се точно както си го представях и беше приказно…

Трудно ли опазихте тайната от вашата годеница?

Да, беше трудно, подготвях всеки ход, измислях какви ли не лъжи. Малеее, така досега не съм лъгал, ужасно много лъжи… но бяха благородни все пак. Например, за период от две седмици се оказа, че съм ходил два пъти на фризьор и е трябвало да стоя там по 4 часа, а аз имам къса коса:)

Как прие тя самото предложение?

Как го прие ли? Това беше момент, който не може да се опише, той трябва да се почувства. Експлозия от емоции. Беше адски изненадана, щастлива, развълнувана, трепереща, влюбена… ах, вълнуващ миг. И не забрави да ми каже очакваното ДА.

Книжарница стана част от най-важното събитие в живота ви, а обичате ли да четете?

И двамата много четем и то всякаква литература. Аз наблягам на мотивационни книги, автобиографии на известни личности и исторически романи. Моята годеница предимно (постоянно) чете юридическа литература, тъй като в момента завършва право.

Прочетете още

231822_b

Затрогваща история за любовта към книгите

Карл Колхов е книжар, който нарича клиентите си с имена на литературни герои „Човекът, който …