Начало / България / Новият роман на Паланюк не е за читатели под 18 години

Новият роман на Паланюк не е за читатели под 18 години

Новата книга на Чък Паланюк „Призрачно“ излезе на български с логото на издателство „Litus“. Романът, изграден от отделни кратки истории  – ужасни, шокиращи, изумителни, разкрива колко здраво трябва да си стъпил на дъното, за да се оттласнеш. Не се препоръчва за читатели ненавършили 18 г.

23-ма души, привидно без нищо общо помежду си, се озовават в стар театър, изцяло изолирани от външния свят. Едно нещо ги събира. Те са творци, търсещи уединение като възможност да загърбят всичко, което да ги разсейва ги от шедьовъра. Хванати в капан, без  топлина, ток и най-вече храна, отчаянието им расте с всяка минута. Колкото по-безнадеждна става ситуацията около тях, толкова по-крайни и безмилостни стават в опитите си да бъдатат герои на неизбежен блокбъстър – премеждията им в тази борба за оцеляване под формата но социален експеримент. Междувременно споделят истории – своите скъпи творби… и най-ужасните си грехове. А с опознаването и разказите им стават още по-отчайващи и плашещи.

„Ако ни липсва дявол – създаваме го. Това е в природата ни. Аз не съм зъл. Казвам на хората истината, колкото и неприятна да е. Не аз съм виновен, че живеем в ужасен свят“ , категоричен е Паланюк.

Чарлз Майкъл „Чък“ Паланюк  е роден в Паско, щата Вашингтон. Израства заедно със семейството си в каравана, а по-късно – заедно с братята и сестрите си – във ферма. Следва журналистика в Орегон и се дипломира през 1986 г. Докато учи, работи като стажант за обществена радиостанция. Пише за местния вестник в Портланд, преди да успее като писател. Разработва дори учебници по механика. Често е бил доброволец в различни организации, докато смъртта на пациент, към когото се е привързал, го кара да спре. Бил е член на бунтовническо общество и участник в техни събития. Тези дейности са вдъхновили много от творбите му и са били основата за най-известния му досега роман – „Боен клуб“.  Той е екранизиран през 1999 г. с участието на Брад Пит и Хелена Бонъм Картър.

Свързани заглавия

Чък Паланюк публикува сборник с разкази

Чък Паланюк продаде правата за филмиране на „Приспивна песен“

Първите 6 страници от продължението на „Боен клуб“ излязоха в „Плейбой“

Чък Паланюк: Новите поколения вече страдат от липсата на собствени цели и идеали

„Ненагледна моя“ от Чък Паланюк (откъс)

Чък Паланюк: Не съм част от компанията на журита, на популярни писатели, които получават големи премии и награди

Ще има продължение на бестселъра „Боен клуб”

Книги от Паланюк тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

index

Чък Паланюк публикува сборник с разкази

На книжния пазар излезе нов сборник с разкази от автора на „Боен клуб“ Чък Паланюк, съобщи …