Начало / България / Новият роман на Паланюк не е за читатели под 18 години

Новият роман на Паланюк не е за читатели под 18 години

Новата книга на Чък Паланюк „Призрачно“ излезе на български с логото на издателство „Litus“. Романът, изграден от отделни кратки истории  – ужасни, шокиращи, изумителни, разкрива колко здраво трябва да си стъпил на дъното, за да се оттласнеш. Не се препоръчва за читатели ненавършили 18 г.

23-ма души, привидно без нищо общо помежду си, се озовават в стар театър, изцяло изолирани от външния свят. Едно нещо ги събира. Те са творци, търсещи уединение като възможност да загърбят всичко, което да ги разсейва ги от шедьовъра. Хванати в капан, без  топлина, ток и най-вече храна, отчаянието им расте с всяка минута. Колкото по-безнадеждна става ситуацията около тях, толкова по-крайни и безмилостни стават в опитите си да бъдатат герои на неизбежен блокбъстър – премеждията им в тази борба за оцеляване под формата но социален експеримент. Междувременно споделят истории – своите скъпи творби… и най-ужасните си грехове. А с опознаването и разказите им стават още по-отчайващи и плашещи.

„Ако ни липсва дявол – създаваме го. Това е в природата ни. Аз не съм зъл. Казвам на хората истината, колкото и неприятна да е. Не аз съм виновен, че живеем в ужасен свят“ , категоричен е Паланюк.

Чарлз Майкъл „Чък“ Паланюк  е роден в Паско, щата Вашингтон. Израства заедно със семейството си в каравана, а по-късно – заедно с братята и сестрите си – във ферма. Следва журналистика в Орегон и се дипломира през 1986 г. Докато учи, работи като стажант за обществена радиостанция. Пише за местния вестник в Портланд, преди да успее като писател. Разработва дори учебници по механика. Често е бил доброволец в различни организации, докато смъртта на пациент, към когото се е привързал, го кара да спре. Бил е член на бунтовническо общество и участник в техни събития. Тези дейности са вдъхновили много от творбите му и са били основата за най-известния му досега роман – „Боен клуб“.  Той е екранизиран през 1999 г. с участието на Брад Пит и Хелена Бонъм Картър.

Свързани заглавия

Чък Паланюк публикува сборник с разкази

Чък Паланюк продаде правата за филмиране на „Приспивна песен“

Първите 6 страници от продължението на „Боен клуб“ излязоха в „Плейбой“

Чък Паланюк: Новите поколения вече страдат от липсата на собствени цели и идеали

„Ненагледна моя“ от Чък Паланюк (откъс)

Чък Паланюк: Не съм част от компанията на журита, на популярни писатели, които получават големи премии и награди

Ще има продължение на бестселъра „Боен клуб”

Книги от Паланюк тук

Прочетете още

index

Чък Паланюк публикува сборник с разкази

На книжния пазар излезе нов сборник с разкази от автора на „Боен клуб“ Чък Паланюк, съобщи …