Начало / Свят / Филмират „Къде си, Аляска?“ на Джон Грийн

Филмират „Къде си, Аляска?“ на Джон Грийн

173598_bПоредна добра новина за почитателите на писателя Джон Грийн, съобщена от сайта Bookriot: филмовата компания Hulu, която стои зад култови телевизионни проекти като „Разказът на прислужницата“, ще филмира първия роман на Джон Грийн „Къде си, Аляска?“. Екранизацията ще се състои от осем пилотни епизода, а новината беше потвърдена от самия Грийн в Туитър. Засега не са ясни датите на снимките и бъдещата реализация, но се знае, че авторът на книгата ще бъде изпълнителен продуцент на проекта.

„Къде си, Аляска?“ излиза от печат в САЩ още през 2005 г. и носи на автора си първите награди, но също така е и сред често забраняваните за четене от по-млада аудитория книги заради една секс сцена. Самият Грийн коментира този казус през 2016 г. така: „Не вярвам, че книгите, дори некачествените, могат да ни „развалят“. Напротив, мисля, че книгите ни предизвикват, дават ни поглед към живота на другите и огледало, за да видим по-добре себе си“.

Това не е първият роман на Джон Грийн, който ще бъде видян и на екран. Подобни планове бяха обявени и за последния му роман „Костенурки до безкрая“ в края на миналата година. Най-успешната му книга „Вината в нашите звезди“, както и „Хартиени градове“  пък вече са филмирани.

Прочетете още

nature-plant-flower-spring-botany-flora-1287412-pxhere.com

Да пишеш за болката с любов

Всяка година, в началото на февруари, има един ден, в който символично отбелязваме, че притежаваме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *