Начало / Свят / Джон Грийн напуска социалните мрежи през 2019 г.

Джон Грийн напуска социалните мрежи през 2019 г.

john-green-10-yearsДжон Грийн, един от най-обичаните и успешни тийн писатели в света, обяви, че през 2019 г. ще се оттегли от социалните мрежи – новина, която шокира върлите му фенове, свикнали с постоянното му присъствие онлайн. Авторът на бестселърите „Вината в нашите звезди“, „Къде си, Аляска?“, „Хартиени градове“,  „Уил Грейсън, Уил Грейсън“,„Множество Катрини“ и „Костенурки до безкрая“ (изд. „Егмонт“) сподели в You Tube канала си vlogbrothers (върху който работи съвместно с брат си Ханк) мотивите зад решението си да се оттегли от интернет пространството.

Грийн изтъква, че бeзцелните рефрешвания и безкрайните скролвания обсебват времето му и категорично са оказали негативно влияние върху продуктивността му през последните години.

„Интернетът ми не работи… Нямам предвид, че не може да се разчита на безжичния интернет в къщата, имам предвид, че ми се иска да беше по-ненадежден, защото не ми харесва начинът, по който го използвам. По-точно не ми харесва начинът, по който интернетът използва мен.“

С цел да съсредоточи мислите и способностите си към дейностите, които наистина имат значение за него, Джон Грийн ще закрие профилите си във всички социални мрежи, които използва – Facebook, Twitter, Instagram. Писателят смята, че тези платформи не правят света едно по-добро място и най-вече – че не подобряват собствения му живот. Поради тази причина през цялата 2019 г. той ще се подложи на „интернет диета“ и ще чете новините от вестниците, за да разбере какво е чувството „просто да не присъства на тези места“.

Това решение обаче не е чак толкова крайно, колкото изглежда, защото видеата, които Грийн качва всяка седмица във vlogbrothers, няма да секнат. Напротив, очаква се те да станат още по-съдържателни и смислени. Може би някои от по-смелите му фенове ще го последват в това предизвикателство. А вие?

Текстът е от azcheta.com

Прочетете още

Archie-Battersbee-blackout-challenge-Negative-effects-of-Tiktok-on-youth_02

Тикток направи социалните мрежи още по-опасни за децата

Приложението надмина по популярност и фейсбук Създадено е с идеята да се споделят кратки клипове – …