Начало / България / Тъмната страна на интернет славата

Тъмната страна на интернет славата

215630_bХанк Грийн е интернет сензация, може да се похвали с милиони фенове и последователи от цял свят и познава добре онази страна на известността, за която малцина се осмеляват да говорят публично. Първият му роман „Абсолютно забележителна история“ е забавно фентъзи приключение със сюжет от бъдещето и послания към настоящето. „Онлайн културата става все по-отровна“, смята Грийн. Според него губим себе си в анонимността на интернет общуването.
Главната героиня в книгата, Ейприл Мей, съвсем не подозира, че животът ѝ е на път да се преобърне само за една нощ. До вчера тя е била обикновена 23-годишна жена с нормален живот, работа, приятели… докато сензационното ѝ видео с неканен триметров робот-трансформър, когото нарича Карл, не я превръща в световна знаменитост. Но Карлове се появяват в още десетки градове по света и Ейприл трябва да се справи с променящите се обстоятелства и техните последствия.
Associated Press определя „Абсолютно забележителна история“ като комбинация от хумор, мистерия и научна фантастика, като отбелязва критичния поглед на автора към славата в целия ѝ „блясък”. Според списание People по-младият от братята Грийн отправя истинско писателско предизвикателство към брат си с „Абсолютно забележителна история”. Kirkus Reviews пък подчертава като достойнство на романа фокуса му върху човешката същност. Книгата става бестселър на The New York Times още с излизането си през септември 2018 г.
„Абсолютно забележителна история” е най-новото заглавие от издателската линия „Анишър“ на „Егмонт“.

Ханк Грийн е биохимик, предприемач, музикант, създател на съдържание с образователен характер, продуцент, влогър и писател. Заедно с брат си, автора на международни бестселъри Джон Грийн, поставя началото на You Tube канала Vlog Brothers, който има над 3 милиона абонати и стотици милиони гледания. Ханк Грийн е създател и на видеоканалите Crash Course и Sci Show. Неговото име стои и зад проекти като Vid Con – най-голямата световна конференция за онлайн видеосъръджание – и Nerd Con: Stories. Ханк живее в Мисула, щата Монтана, със съпругата си и малкия им син.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

John Green Is Promoting Cellphone

Джон Грийн тества нов формат книги

Един от най-популярните автори на младежка литература Джон Грийн се е съгласил да изпробва нов …