Начало / Свят / Apple филмира „Фондация“на Айзък Азимов

Apple филмира „Фондация“на Айзък Азимов

DSCF7397 copyКултовият роман на Айзък Азимов „Фондация“ ще бъде филмиран и то не от кого да е, а от високотехнологичния гигант Apple, съобщава JPost. Това е последната стъпка пред превръщането на производителя на телефони в създател на оригинално телевизионно съдържание, подобно на други продуценти като Netflix, HBO и Amazon.

Засега не е ясно кога продукцията ще достигне до публиката, както и как точно ще се разпространява. От компанията не съобщават дали ще я разпространяват чрез магазина си iTunes, където и в момента се предлагат програми и филми на други компании.

Творбата на Азимов ще бъде заснета като сериал и вече се знае, че в екипа влизат сценаристът на „Черният рицар“ и „Батман в началото“ Дейвид Гойър, както и Джош Фридман, който стои зад адаптирането на „Война на световете“ за голям екран под режисурата на Стивън Спилбърг. Десетилетните стремежи на Холивуд за екранизация на поредицата на Айзък Азимов досега не се бяха увенчавали с успех.

„Фондация“ се появява в периода 1942-1950 г. като поредица от разкази, а по-късно е развита в познатата на феновете на Азимов трилогия, публикувана за първи път в началото на 50-те години на 20 век. Тя му носи топ наградата за фантастика Хюго през 1966 г. и тогава е единственият случай, в който призът се връчва за „най-добра поредица на всички времена“.

Apple вече е поръчала и два сезона на сериал, посветен на сутрешно телевизионно шоу, с участието на Рийз Уидърспун и Дженифър Анистън.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

400px-Isaac.Asimov02

Айзък Азимов е написал почти 500 книги през живота си. Ето как!

  Ако Айзък Азимов трябва да се опише с една дума, то тя е „плодотворен“, …