Начало / Критика / Неповторимо ухание в „Пекарна „Захар & канела“

Неповторимо ухание в „Пекарна „Захар & канела“

Яна Андреева, „Хеликон-Съборна“

Брашно, какао, бакпулвер, пудра захар …
Не, това не е рефрен от песен. Не е и рецепта, дочута от Hell`s kitchen. Това са част от съставките на уникално вкусните кексчета, които приготвих. И не съм взела рецептата от „Десерти“ на Джейми и приятели, а от детските книжки на Линда Чапмън – „Пекарна „Захар & канела“. Защото са забавни, вкусни, ароматни и цветни.

20180407_142512

Историята разказва 10-годишната Хана. Освен че обича да рисува, да плува и да се среща с приятели, като повечето деца впрочем, Хана умее да приготвя сладкиши. Нейната майка – Роуз, мечтае да отвори собствена пекарна. И дъщеря й я насърчава да го направи. Така се появява пекарна „Захар & канела“. За тях е най-добрата пекарна на света.
Хана и Роуз имат невероятни идеи за интериор на пекарната, декорации, нови сладкиши, страхотни парти и сватбени торти. А малката сладкарка е толкова вдъхновена от работата си, че успява да напише и полезен наръчник за привличане на клиенти.
Приятелките на Хана обожават вкусотиите, които приготвя, заедно с майка си. Затова я подкрепят, когато организира благотворителна продажба на кексчета. Щандът за мъфини пък се превръща в най-голямата актракция на благотворителния базар, а момичетата сияят от щастие, защото помагат на приятел в нужда.
Аромат на току-що изпечен хляб, примесен с ухание на канела, масло и ванилия… Сладки и примамливи усещания, заради които ще се чудите къде се е дянала баба ви. И те са само част от удоволствията на „Пекарна захар и канела“. Съветвам ви докато четете, да си записвате рецептите, за да може после да си ги приготвите сами.

Прочетете още

243428_b

Книгата е приятелство, напомня нова детска серия

Поредица за безстрашни малки читатели Дъждовният клуб има тези дни първа среща с българските деца …