На фокус
Начало / Критика / Неповторимо ухание в „Пекарна „Захар & канела“

Неповторимо ухание в „Пекарна „Захар & канела“

Яна Андреева, „Хеликон-Съборна“

Брашно, какао, бакпулвер, пудра захар …
Не, това не е рефрен от песен. Не е и рецепта, дочута от Hell`s kitchen. Това са част от съставките на уникално вкусните кексчета, които приготвих. И не съм взела рецептата от „Десерти“ на Джейми и приятели, а от детските книжки на Линда Чапмън – „Пекарна „Захар & канела“. Защото са забавни, вкусни, ароматни и цветни.

20180407_142512

Историята разказва 10-годишната Хана. Освен че обича да рисува, да плува и да се среща с приятели, като повечето деца впрочем, Хана умее да приготвя сладкиши. Нейната майка – Роуз, мечтае да отвори собствена пекарна. И дъщеря й я насърчава да го направи. Така се появява пекарна „Захар & канела“. За тях е най-добрата пекарна на света.
Хана и Роуз имат невероятни идеи за интериор на пекарната, декорации, нови сладкиши, страхотни парти и сватбени торти. А малката сладкарка е толкова вдъхновена от работата си, че успява да напише и полезен наръчник за привличане на клиенти.
Приятелките на Хана обожават вкусотиите, които приготвя, заедно с майка си. Затова я подкрепят, когато организира благотворителна продажба на кексчета. Щандът за мъфини пък се превръща в най-голямата актракция на благотворителния базар, а момичетата сияят от щастие, защото помагат на приятел в нужда.
Аромат на току-що изпечен хляб, примесен с ухание на канела, масло и ванилия… Сладки и примамливи усещания, заради които ще се чудите къде се е дянала баба ви. И те са само част от удоволствията на „Пекарна захар и канела“. Съветвам ви докато четете, да си записвате рецептите, за да може после да си ги приготвите сами.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Staty_av_Astridindgren-scaled

И трима българи са номинирани за Наградата Астрид Линдгрен

Имената по правило се обявяват на панаира във Франкфурт Възпоминателната награда „Астрид Линдгрен“, както е …