Начало / Любопитно / Модерни романи за сестрите Бронте превземат англоезичната литература

Модерни романи за сестрите Бронте превземат англоезичната литература

Вдигнете ръка, ако пазите специално място в сърцето си за сестрите Бронте. Нашите ръце са вдигнати високо, затова избрахме 5 модерни книжни бягства, които самата Емили би взела на един дъх. От хипнотизиращи любовни истории до мащабни исторически картини – не забравяйте да ги добавите към англоезичния си списък си за четене.

brontemod2

„The Madwoman Upstairs” – Catherine Lowell

Безспорно най-пламенната модерна ода за сестрите Бронте от последните литературни десетилетия. Този дебютен роман се фокусира и върху последния им жив роднина, принуден да разкрие шокиращи факти за семейното наследство. Наистина, интересна от първата до последната дума, сигурни сме, че ще препрочитаме тази зашеметяваща история отново и отново.

madwoman2

„The Lost Art of Letter Writing” – Menna van Praag

Когато Клара Коен намира скривалище на любовни писма от войната, тя се впуска в приключение, за да ги предаде на законния им собственик. Благодарение на това поема по истинския си път в живота. Предлагаме ви да прочетете тази удивителна история за жена, открила себе си на най-неочаквани места. В нея също може да открием личността на Шарлот Бронте.

The Lost Art of Letter Writing2

„Everyone Brave is Forgiven” – Chris Cleave

Eпична любовна история със зашеметяващ исторически обрат. Тя разглежда жестоките години на Втората световна война в Лондон, заплетения живот на три незабравими героини (сред тях и шпиони), и изправя страстните чувства срещу неизбежното зло.

everyonebrave1

„Don’t Stop Me Now” – Colleen Coleman

Душата на почти всеки роман на Бронте носи дама, стигнала по един или друг начин до своето вътрешно „аз“, въпреки че целият свят е против нея. Запознайте се с Попи Блум – докторант, която планира бляскава професорска кариера след като завърши, но вместо това се оказва безработна и пренаписва живота си от… спалнята. Безкрайно очарователна история за жена, която никога не се отказва.

Don't stop me now copy2

„Sour Heart” – Jenny Zhang

Какво по-добро от история за жени, които държат на своите мечти, въпреки тъгата и несгодите? Цяла колекция от тях се очертава да стане продукт на новия импринт на Лена Дънам. Нека си признаем, че ако съществуваше съвременна Бронте, то определено тя би била пионер във феминизма като Дънам и ние щяхме да й бъдем много благодарни за това, че вдъхновява Znang да пише.

sourheart1

Материала подготви: Мариана Рангелова, „Хеликон-Славейков“, по bookstr.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

238595_b

Виктор Юго срещу всеки, който съди

„Последният ден на един осъден на смърт“ дано бъде пръв за нечия надежда Тази книга на …