Начало / Свят / Представят „Коралайн“ на Нийл Геймън и като опера

Представят „Коралайн“ на Нийл Геймън и като опера

coraline creepyНийл Геймън определено е сред най-разнообразните и разнолики писатели на нашето време. Поредното доказателство е, че неговата „Коралайн“ ще влезе в операта, съобщава сайтът bookstr.com. Романът му за малката любопитна Коралайн, сравнявана с Алиса на Луис Карол, вече е адаптиран за кино, театър, а също – и като комикс.

Новата адаптация на книгата, излязла през 2002 г., ще е композирана от Марк-Антъни Търнейдж. Либретото пък е на Рори Мъларки. Вече са известни и част от певците, които ще участват – Робин Алегра Партън и Мари Беван, които ще си поделят главната роля. Кити Уейтли ще се превъплъти в ролята на майките в двата дома на Коралайн.

Операта ще наблегне на по-страховитите моменти от произведението на Геймън, затова продукцията не се препоръчва на деца под 8-годишна възраст. „В училищата смятат, че децата трябва да бъдат предпазени от страховити истории. Но мисля, че това е нелепо. Та, нали така всички порастваме“, обяснява Търнейдж. Тезата му се припокрива и с казаното от самия Геймън за юбилейното издание на „Коралайн“ по повод 10-годишнината от излизането на романа през 2012 г., който казва, че „да си смел не означава да не те е страх“.

Операта „Коралайн“ ще бъде поставена в „Барбикан“ в Лондон от 29 март до 7 април.

Прочетете още

218584_b

Мемоарите на Тери Пратчет с предговор от Нийл Геймън

Неиздаваният досега сборник с есета проследява цялата писателска кариера на Тери Пратчет С над 55 …