Начало / Любопитно / Нийл Геймън мобилизира кокошки срещу COVID-19

Нийл Геймън мобилизира кокошки срещу COVID-19

Екстремните обстоятелства докараха на писателя творческа криза

EVAKKP9XYAAUJh0

Фентъзи авторът показа на своите почитатели какво прави в момента. В кратко видео, което туитна, споделя всъщност, че по-скоро… не знае какво прави. Писателят се появява сред новозеландски кокошки, които – по думите му, непрекъснато се интересуват от краката му и най-вече дали стават за ядене. Самият той опитва упорито да започне да ги разпознава, но… напразно, тъй като според него са напълно еднакви.

Веселата сцена всъщност препраща към Hope From Home – платформа, която обединява много инициативи, насочени срещу COVID-19. Известни личности полагат усилия да я популяризират с любопитни видеоматериали, като началото е дадено още в деня, посветен на здравето – 7 април. Досега са събрани близо 2 млн. долара, които ще бъдат разпределени между независими организации, чиято дейност е силно затруднена заради пандемията.

Междувременно обаче стана ясно, че коронавирусът се е превърнал в прът в колелата на един много важен проект на Нийл Геймън. Намерението на „Нетфликс” за филмиране на „Сандман” засега е на ръчна спирачка, макар че – по думите на самия писател, всичко е абсолютно приготвено. Наети са и актьорите, създадени са дори декори.

Точно „Сандман” прави автора световноизвестен. Комиксът за възрастни започва да излиза още през 1989-а, като общо се появяват 75 книжки. В проекта на „Нетфликс” писателят е изпълнителен продуцент. „Ще използваме свободното време – казва той, – за да направим сценария още по-добър.”

От „Нетфликс” вече заявиха, че не искат да допускат компромиси с екранизацията по Нийл Геймън. Очаква се сериалът да се превърне в най-скъпата телевизионна продукция досега. При това вече имаше няколко опита „Сандман” да се появи на екран – до един неуспешни.

ФАНТАСТИЧНИ СВЕТОВЕ – специална селекция на „Хеликон”
Лира.бг по материали от Туитър и „Нетфликс”

Прочетете още

Prophet Song_author and book_teaser

Роман за разпада на Ирландия спечели „Букър“

„Държавата, в която живеем, се превърна, в чудовище“, казва главната героиня Prophet Song на Пол Линч …