Начало / Свят / Следващият роман на Халед Хосейни ще е за бежанската криза

Следващият роман на Халед Хосейни ще е за бежанската криза

533440856Следващата книга на световно известния американски писател от афганистански произход Халед Хосейни ще бъде посветена на сирийската бежанска криза и е инспирирана от ужасяващия образ на 3-годишния Айлан Кюрди, който през 2015 г. се удави във водите на Средиземно море, а тялото му беше намерено на брега на Турция, съобщава Ентъртейнмънт.

Романът ще носи заглавието „Sea Prayer“ („Морска молитва“) и ще бъде под формата на писмо на отчаян баща, гледащ спящия си син, докато преминават тъмните води на морето в търсене на спасение. Ще разказва и за живота на семейството в Хомс, Сирия, преди войната и за превръщането на дома във военна зона. Книгата е създадена в сътрудничество с Върховния комисариат на ООН за бежанците и вече съществува под формата преживяване във виртуална реалност, създадено съвместно с Гардиън през 2017 г.

„Живеем в разгара на изселническа криза с огромни мащаби“, твърди Хосейни: „Sea Prayer“ е опит за отдаване на почит към милионите семейства, като това на Айлан Кюрди, които са разбити и принудени да напуснат домовете си заради войни и преследвания“.

Хосейни доби популярност с продадения в милиони копия по целия свят роман „Ловецът на хвърчила“, разказващ са Афганистан по време на управлението на талибаните и в наши дни. Според издателите му, всеки нов проект на писателя е изключително важен: „Той е един от най-значимите писатели на нашето време, а най-новата му творба е ангажирана с драматичната бежанска криза. Вярваме, че тази красива и интензивна история ще бъде оценена от читателите по целия свят, независимо от тяхната възраст“.

Очаква се „Sea Prayer“ да излезе от печат на 18 септември тази година.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

church

Съдия осъжда хулигани да четат

Преди време петима тинейджъри извършили вандалска проява над сграда от Училището за цветнокожи „Ашбърн“ във …