Начало / Свят / Нова книга за Джеймс Бонд излиза през 2018 г.

Нова книга за Джеймс Бонд излиза през 2018 г.

james-bond-logoЕдва ли можем да си представим по-класическа екшън шпионска поредица от тази за агент 007 Джеймс Бонд. Едва ли има и по-известни момичета в киното, от момичетата на стилния английски агент. Не по-малко известни са и злите му противници. И въпреки че Ян Флеминг остави завидно литературно наследство, почитателите искат още.

Сайтът Bookstr напомня, че Антъни Хоровиц получи разрешение да напише продължение на изключителната поредица на Флеминг и излизането му от печат наближава. „Forever and a Day“ ще бъде продължение на романа от 1953 г. „Казино Роял“ и ще проследи първата мисия на Бонд, тази, която го превръща в иконична фигура в света на шпионите и почитателите им.

Според издателя Джоната Кейп продължението ще започне с откриването на тялото на досегашния 007 във водите край Марсилия. Причината за смъртта му е неясна, но тук се появява Джеймс Бонд, за да заеме мястото му.

Това е втората книга на Хоровиц за известния агент. Първата се базираше на оригинални ръкописи на Флеминг, но предстоящата е още по-обещаваща. „Не бих могъл да съм по-щастлив от поканата да напиша втора книга за Джеймс Бонд“, споделя самият Хоровиц, а според племенника на Флеминг написаното от него е в най-добрите традиции на именития му чичо.

„Forever and a Day“ се очаква да излезе от печат на английски език на 31 май 2018 г., а почитателите на шпионската поредица вече нямат търпение да разберат как любимецът им Бонд се превръща в легенда.

Бонд е сред любимите герои на куп други автори, сред които Джефри Дивър, Себастиан Фолкс, Кингсли Еймис, Уилям Болд и други.

Прочетете още

Maxwells-cuckoo-3

Биография на шпионина Максуел Найт, по-известен като М, излиза идното лято

През лятото на 2016 г. ще излезе биография на един от най-важните агенти от британското …