Начало / Свят / Даниел Радклиф: Осъждат хора за марихуана, а на известните актьори им се разминава много повече

Даниел Радклиф: Осъждат хора за марихуана, а на известните актьори им се разминава много повече

depppotter-728113Даниел Радклиф, който изигра любимия на милиони читатели магьосник Хари Потър, коментира избора на Джони Деп за ролята на злия магьосник Гелерт Гриндеуолд във филмовата поредица с автор Джоан Роулинг по „Фантастични животни и къде да ги намерим”.

Споровете около Деп се разгоряха, след като бившата му съпруга Амбър Харт го обвини в домашен тормоз, напомня Entertainment. В защита на избора за ролята вече се обявиха самата Роулинг, режисьорът Дейвид Йейтс и филмовото студио Уорнър, но феновете са разединени.

„Трудно ми е да коментирам”, заяви Радклиф и уточни, че подкрепя продуцентите на филма, които са дали на самия него изумителен шанс в живота и в кариерата с ролята на Хари Потър. Но допълва: „Разбирам тези, които са разгневени. Няма да кажа нищо ново, напомняйки, че мнозина попадат под ударите на закона, само защото пушат трева, а други с много по-тежки провинения се измъкват, защото са известни актьори. Предполагам, че съм изумен от това, че член на екипа на „Хари Потър” беше осъден за притежание на марихуана, а обвиненията срещу Джони Деп са много по-сериозни”.

Радклиф напомня за актьора Джейми Уейлет, който играеше Винсент Краб от Слидерин и който след участието си в първите шест филма от поредицата беше отстранен след арестуването му за отглеждане на марихуана през 2009 г. Подобен е и мотивът на почитателите, които се обявиха срещу участието на Деп. През 2011 г. Уейлет отново беше арестуван, този път за сглобяване на бомба.

Участието на Деп във втората част на „Фантастичните животни: Престъпленията на Гриндеуолд ” предизвика дебати след обвиненията на Амбър Харт в емоционален и физически тормоз по време на краткия им и бурен брак. Двойката публикува общо изявление след развода им през 2016 г., в което заявиха: „Връзката ни беше страстна и понякога изпълнена с насилие, но винаги – изградена на основата на любов. Никой от двама ни не отправя обвинения с цел финансова облага. Никой от двама ни никога не е целял физическа или емоционална вреда над другия. Амбър пожелава на Джони всичко най-добро в бъдеще и се ангажира да дари средствата, получени като обезщетение за развода, за благотворителност”.

Роулинг пък защити Деп с думите: „Предвид обстоятелствата, филмовият екип и аз не само сме доволни от филмовия състав, но сме много щастливи, че точно Джони играе персонаж във филмите”. В позицията на филмовото студио се казва: „Наясно сме с дебатите около края на брака на Джони Деп и приемаме изключително сериозно всички детайли. В изявление на двете страни се твърди, че няма физическа или емоционална вреда. На база обстоятелствата и информацията, с която разполагаме, ние продължаваме да подкрепяме решението си именно Джони Деп да играе Гриндеуолд в бъдещите филмови продукции”.

Премиерата на „Фантастичните животни: Престъпленията на Гриндеуолд ” се очаква на 16 ноември 2018 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Christopher-Robin-poster-with-Winnie-the-Pooh

Мечо Пух идва да ни напомни пак детските вълшебства

Приказният герой на Милн бележи и лятото на 2018-а с магията си. В кината вече …