Начало / Свят / Мечо Пух идва да ни напомни пак детските вълшебства

Мечо Пух идва да ни напомни пак детските вълшебства

Приказният герой на Милн бележи и лятото на 2018-а с магията си. В кината вече е филмът, който ни предупреждава никога, ама никога да не порастваме

KRYSTUFEK

Кристофър Робин е голям и сериозен

Сюжетът на „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ се завърта покрай момчето, което вече е голям мъж – и логично, е забравило старите приятели…

Добре познатите ни мили герои от Голямата гора обаче взимат нещата в свои ръце… и тръгват да помагат на своя стар приятел.

Юън Макгрегър е голямата звезда

Точно той се превъплъщава в ролята на Кристофър Робин. Само да припомним, че второ поредно лято ставаме свидетели на филм, който му е посветен. Преди година в киносалоните се появи „Сбогом, Кристофър Робин“, който обаче залагаше повече на биографични елементи в живота на А. А. Милн и неговия син.

Сегашната история е по-мила и докосваща

Главно, защото отново връх е взела фантазията – точно като в любимите книжки. „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ е направен за цялото семейство. Големите се разнежват, пък малките правят едно от най-важните открития в детството си – Мечето, Което Винаги Може Да Ви Накара Да Се Почувствате Добре.

collagedscscc-1200x768

Техниката на снимане също е интересна

Продукцията е на „Дисни“, но образите на героите мъничко са се отдалечили от добре познатите анимационни серии. Сега изглеждат повече като плюшени играчки, внезапно оживели и попаднали в света на хората. Чак ти иде да прегърнеш своя плюшен мечо после у дома…

Марк Форстър е майстор на приказните истории

Изпод неговите ръце излезе и „Пътят към Невърленд“, в който пък разказваше живота на Джеймс Матю Бари, създателят на Питър Пан. Тогава главната роля изпълняваше Джони Деп. Сега ще ни е безкрайно интересно как Юън Макгрегър прегръща и разговаря с Мечо Пух.

Пух винаги е готов да каже някоя мъдрост…

И в новия филм е така – например: „Нещата са винаги там, където трябва да са.“ Доза мъдрост от любимото мече винаги е добре дошла. Филм пък с неговото присъствие – това вече е като сбъдната мечта.

За новата история, посветена на Мечо Пух и Кристофър Робин, разказа Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

uvodni

Любимите литературни герои

Малко от книгите, които ни карат да се влюбим в тях Попитахме ви точно това …