Начало / Свят / Мечо Пух идва да ни напомни пак детските вълшебства

Мечо Пух идва да ни напомни пак детските вълшебства

Приказният герой на Милн бележи и лятото на 2018-а с магията си. В кината вече е филмът, който ни предупреждава никога, ама никога да не порастваме

KRYSTUFEK

Кристофър Робин е голям и сериозен

Сюжетът на „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ се завърта покрай момчето, което вече е голям мъж – и логично, е забравило старите приятели…

Добре познатите ни мили герои от Голямата гора обаче взимат нещата в свои ръце… и тръгват да помагат на своя стар приятел.

Юън Макгрегър е голямата звезда

Точно той се превъплъщава в ролята на Кристофър Робин. Само да припомним, че второ поредно лято ставаме свидетели на филм, който му е посветен. Преди година в киносалоните се появи „Сбогом, Кристофър Робин“, който обаче залагаше повече на биографични елементи в живота на А. А. Милн и неговия син.

Сегашната история е по-мила и докосваща

Главно, защото отново връх е взела фантазията – точно като в любимите книжки. „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ е направен за цялото семейство. Големите се разнежват, пък малките правят едно от най-важните открития в детството си – Мечето, Което Винаги Може Да Ви Накара Да Се Почувствате Добре.

collagedscscc-1200x768

Техниката на снимане също е интересна

Продукцията е на „Дисни“, но образите на героите мъничко са се отдалечили от добре познатите анимационни серии. Сега изглеждат повече като плюшени играчки, внезапно оживели и попаднали в света на хората. Чак ти иде да прегърнеш своя плюшен мечо после у дома…

Марк Форстър е майстор на приказните истории

Изпод неговите ръце излезе и „Пътят към Невърленд“, в който пък разказваше живота на Джеймс Матю Бари, създателят на Питър Пан. Тогава главната роля изпълняваше Джони Деп. Сега ще ни е безкрайно интересно как Юън Макгрегър прегръща и разговаря с Мечо Пух.

Пух винаги е готов да каже някоя мъдрост…

И в новия филм е така – например: „Нещата са винаги там, където трябва да са.“ Доза мъдрост от любимото мече винаги е добре дошла. Филм пък с неговото присъствие – това вече е като сбъдната мечта.

За новата история, посветена на Мечо Пух и Кристофър Робин, разказа Краси Проданов

Прочетете още

baldachi

Балдачи силен, както го познаваме

Писателят привлича погледи за пореден път „Недовършена работа“ бележи раждането на още една силна поредица …