Начало / Свят / Джоан Роулинг: Написах „Фантастичните животни“ заради феновете

Джоан Роулинг: Написах „Фантастичните животни“ заради феновете

imagesПочитателите на Хари Потър по целия свят не просто обичат персонажите от поредицата за малкия магьосник, те ги обожават. И по това си приличат със създателя им – писателката Джоан Роулинг. На червения килим в Париж по повод световната премиера на втората част на филма от поредицата „Фантастични животни и къде да ги намерим“  – „Престъпленията на Гриндълуолд“, тя изрази признателността си към почитателите на нейните романи, съобщава сайтът Ентъртейнмънт.

Според Роулинг, любовта на феновете дори се е засилила след излизането на първия филм през 2016 г., което е дало нов живот на магьосническия свят. Тя дори обяснява вдъхновението си за създаването на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ с любовта на феновете дори след излизането и на последната седма книга от поредицата за Хари Потър и на осемте ѝ екранизации.

„Любовта на тези фенове е забележителна, а за мен означава наистина много“, заяви Роулинг по време на премиерата: „Техните лоялност и страст към историите са причината да се върна към света на магьосниците. Без тях тези филми нямаше да съществуват.“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

jk-rowling

Джоан Роулинг пише нова детска книга

Въпреки че звучи почти невероятно, според сайта Bookstr е факт – Джоан Роулинг е потвърдила, …