Начало / Свят / Джоан Роулинг: Написах „Фантастичните животни“ заради феновете

Джоан Роулинг: Написах „Фантастичните животни“ заради феновете

imagesПочитателите на Хари Потър по целия свят не просто обичат персонажите от поредицата за малкия магьосник, те ги обожават. И по това си приличат със създателя им – писателката Джоан Роулинг. На червения килим в Париж по повод световната премиера на втората част на филма от поредицата „Фантастични животни и къде да ги намерим“  – „Престъпленията на Гриндълуолд“, тя изрази признателността си към почитателите на нейните романи, съобщава сайтът Ентъртейнмънт.

Според Роулинг, любовта на феновете дори се е засилила след излизането на първия филм през 2016 г., което е дало нов живот на магьосническия свят. Тя дори обяснява вдъхновението си за създаването на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ с любовта на феновете дори след излизането и на последната седма книга от поредицата за Хари Потър и на осемте ѝ екранизации.

„Любовта на тези фенове е забележителна, а за мен означава наистина много“, заяви Роулинг по време на премиерата: „Техните лоялност и страст към историите са причината да се върна към света на магьосниците. Без тях тези филми нямаше да съществуват.“

Прочетете още

jk-rowling

Джоан Роулинг пише нова детска книга

Въпреки че звучи почти невероятно, според сайта Bookstr е факт – Джоан Роулинг е потвърдила, …