Начало / Свят / Джоан Роулинг с Орден на кавалерите на честта

Джоан Роулинг с Орден на кавалерите на честта

jk-rowlingАвторката на поредицата за Хари Потър Джоан Роулинг ще внесе дух на магия в Бъкингамския дворец, където ще й бъде връчен Орден на кавалерите на честта, информира Идипендънт. Писателката, която наскоро отбеляза две десетилетия от излизането на първата книга за малкия магьосник, ще бъде отличена заради литературните си заслуги и благотворителната си дейност. 52-годишната Роулинг ще бъде отличена с рядката чест, достойна за един от нейните фантастични герои, в допълнение към получения през 2001 г. Орден на Британската империя. Орденът на кавалерите на честта е създаден през 1917 г. от крал Джордж V и негови носители за този един век са едва 65 души. Той се връчва за значими заслуги от национално значение.

Роулинг разказва, че за първи път образът на момчето магьосник й се явил в претъпкан влак, пътуващ от Манчестър за Лондон през 1990 г. Стояща в претъпкания влак, тя се почувствала ентусиазирана от една идея както никога преди. Още същата вечер тя сяда да пише първите страници от това, което след години ще се превърне в „Хари Потър и Философският камък“.

Роулинг е изключително популярна в социалната мрежа Туитър, където има над 10 милиона последователи. Там тя промотира благотворителната си дейност, включително на опериращата и в България нейна фондация Лумос. Използва платформата и за остри критики срещу Брекзит и американския президент Доналд Тръмп.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

389648_10150742135104902_93955910_n

Три въпроса към… Инна Учкунова

Има хора, които живеят с книгите и заради книгите… Точно на тях посвещаваме тази наша …