Начало / Свят / Джон Грийн преговаря за нов филм

Джон Грийн преговаря за нов филм

210346_bОще не сме се отърсили от „Вината в нашите звезди“, а вече можем да очакваме още от Джон Грийн, съобщава AltPress. В ново свое видео той съобщи, че отново работи с продуцентската компания Фокс за филмирането на „Костенурки до безкрая“. В онлайн чат пък той сподели относно опита си със заснемането, че почти се бил отказал „Вината в нашите звезди“ да се появи на екран: „Почти се бях отказал да продам правата върху сценария, отчасти защото имам лош опит с Холивуд, а и защото тази книга е наистина важна за мен“.

След успеха на това заглавие и не особено големите постижения на „Хартиени градове“, той сериозно е обмислял дали да се съгласи последната му творба да бъде филмирана. Въпреки това решил да проведе дълги преговори с Фокс, основно по въпроса дали е възможно историята да бъде визуално представена, като се избяга от типичните форми, с които се асоциира обсесивното компулсивно разстройство (ОКР).

„Голямото предизвикателство при „Костенурки до безкрая“ беше дали ще мога да намеря директни форми на изразяване на обсесивните мисли, вместо на разчитам само на метафори“, пояснява Грийн и още: „Исках да дам на читателите не просто усещане, а истинско прозрение какво е ОКР. Което е трудно да се представи визуално“.

Целта е историята да бъде заснета и феновете на Грийн вече се вълнуват, въпреки че надеждите им все още не са оправдани. „Не съм сигурен, че със сигурност ще има филм, но има такава вероятност. Сега е моментът да ми дадете препоръки за актьорския състав“, допълва авторът. „Костенурки до безкрая“ разказва за 16-годишната Аза Холмс, страдаща от ОКР, която се включва в издирването на изчезнал милионер.

Филмите по романите на Грийн досега са винаги успешни. Приходите от „Вината в нашите звезди“ надхвърлила 307 млн. долара, а тези от „Хартиени градове“ – 85 млн. долара.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

john-green-10-years

Джон Грийн напуска социалните мрежи през 2019 г.

Джон Грийн, един от най-обичаните и успешни тийн писатели в света, обяви, че през 2019 …