Начало / Свят / Класиката „Гордост и предразсъдъци” ще се сдобие с „мрачна” екранизация

Класиката „Гордост и предразсъдъци” ще се сдобие с „мрачна” екранизация

ил.1.колин фъртКоледа идва рано за феновете на Джейн Остин тази година. Продуцентите на драма сериите на БиБиСи „Полдарк” и сериите „Виктория” на АйТиВи се събират, за да ви представят една „мрачна“ версия на класическото произведение „Гордост и предразсъдъци”.

Това е шестата адаптация на историята на Остин и първата на АйТиВи и театралния директор Нина Рейн, които се заемат със сценария. Без натиск, да видим какво ще излезе.

Любопитно е, че Рейн не е гледала никоя от досегашните екранизации, но е професионалист. В интервю за „Радио Таймс” тя казва: „Гордост и предразсъдъци” всъщност е зряла книга, много пò, отколкото повечето хора предполагат. Надявам се, че ще донеса справедливост за мрачния интелект на Джейн Остин”.

Класиката получава мрачен обрат, благодарение на продуцентите от „Полдрак”.

Новата версия ще излезе почти 20 години след емблематичната роля на Колин Фърт като Мистър Дарси и 200 години след първото издание на романа. Изпълнителният директор на „Мамот”, Деймиън Тимър подсказа, че тази екранизация ще съдържа характерни за XXI в. моменти.

„Всяко поколение се нуждае от своя собствена адаптация на тази класика”, казва той.

„В епохата, когато публиката обожава заплетените, драматични серии, е напълно необходимо да преразгледаме класиките. Нина Рейн е един от най-талантливите сценаристи. Остроумието и емоционалната ѝ интелигентност я правят най-подходящото допълнение на Остин”.

Превод Кристина Цонева, по материали от metro.co.uk

Прочетете още

girl-3421489_1920

„Гордост и предразсъдъци” е идеалният роман при криза

Вместо да гледаме новини, по-добре е да отворим книга Изведнъж мнозина от нас се оказаха …