Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин повдигна завесата пред „Ветровете на зимата“

Джордж Р. Р. Мартин повдигна завесата пред „Ветровете на зимата“

o-READ-WINDS-OF-WINTER-facebookПредупреждение: Материалът разкрива непубликувано съдържание!

Остават броени дни до излизането на новия сезон на сериала на HBO „Игра на тронове“ и някои фенове се подготвят, като препрочитат книгите на Джордж Р. Р. Мартин. И въпреки че той не говори много за напредъка по последната книга от поредицата си „Песен за огън и лед“, наречена „Ветровете на зимата“, той все пак разкри нещичко в блога си.

Това се случи в контекста на дискусия за книгите и телевизионните им адаптации. Италиански тийнейджър му написа „Съжалявам, но аз не харесвам сериала. Знам, че той е различен от книгите. Моля ви, кажете ми, че „Ветровете на зимата“ ще са различни от телевизионната продукция!“ И въпреки че звучи почти невероятно, Мартин отговори: „Ветровете“ ще са различни, но ще има и паралели със сериала. Към момента има около дузина персонажи, които на екрана са мъртви, но в книгата продължават да живеят, така че няма как двата разказа да останат еднакво. Разбира се, в книгите има и персонажи, които никога не са съществували в сериала.“

Това не е точно нова информация, Мартин и преди е споделял, че „Ветровете на зимата“ не е точно копие на сценария на сериала, но е важно, че той говори за паралелите между двете. Интересни са и персонажите, които споменава, че не присъстват на екрана – Виктарион Грейджой, Джон Конингтън, Пени и Ариан Мартел. Първият убива жена си, след като научава, че тя е бременна от брат му – интересна история, но не е първият Грейджой в поредицата. Джон е Ръка на краля, но умира в битка и няма голямо влияние върху сюжета. Пени е джудже като Тирион и всъщност се влюбва в него, докато той се укрива в шоу, в което двамата яздят прасета и кучета. Едва ли ще видим персонажа й на екран, но е интересно като всичко останало, свързано с Тирион. Ариан донякъде е представена на екран от персонажа на Илариа Санд, а почитателите й могат да прочетат повече за нея в главата от незавършената книга, която Мартин публикува.

Може би писателят иска да отхвърли табуто, което витае около „Ветровете на зимата“ и най-вече около въпроса кога ще излезе романът.

Прочетете още

maxresdefault-32

Книги, от които лъха майсторство

Джордж Мартин стана на 70 Мястото му е до Толкин Единият е Дж. Р. Р. М. …