Начало / Без категория / „Ветровете на зимата“ идват … в бутилка

„Ветровете на зимата“ идват … в бутилка

c2ea5ef5-8111-47e5-aea9-30a53a0bb6ff-WW_Frozen_Angled_FINALДокато феновете на фентъзи сагата „Песен за огън и лед“ са меко казано леко напрагнати кога и ще има ли въобще нова част на обичната им поредица, Джордж Р. Р. Мартин прави всичко друго, но не и да дописва историята си. Вече стана ясно, че сериалът по поредицата, който вече изпревари книгите, ще приключи през 2019 г. с финалния си сезон. От „The Winds of Winter“ все още няма помен, но пък Мартин ще се появи на книжния пазар и тази есен с „Fire and Blood“, която се очаква на 19 ноември.

„Fire and Blood“ е първа част от двутомник, разказващ история предшестваща с векове тази от „Песен за огън и лед“. В книгата са включени и 80 илюстрации от Дъг Уийтли.

Ако новата история не стига, най-запалените фенове на „Песен за огън и лед“ могат да пийнат…глътка от новата серия уиски с името на сагата. Това стана, след като HBO се договори с алкохолния гигант „Diageo“, който притежава марката „Johnnie Walker“ за специално уиски – „White Walker“. Цената на напитката ще бъде около 36 долара и тя ще е само една от цяла колекция от осем вида скоч, наречени на различните герои от сериала. Останалите видове уиски са с цени от 29,99 до 64,99 долара.

„White Walker“ съчетава два популярни шотландски вкуса малцов скоч и е сред малкото от своето семейство, което трябва да се сервира ледено. При изстудяване пък специалната бутилка в синьо и бяло, започва да блести.

Същевременно пивоварната „Ommegang“ се включва в манията по „Песен за огън и лед“ и сериала „Игра на тронове“ и пусна официална серия бири, наречени „King in the North“, които се очакват на 23 ноември.

30bce5fe-0559-443d-8aaf-053f66d6cf2b-Game_of_Thrones_House_Lannister_Lagavulin_9_Year_Oldfc804a3a-82a3-484f-be1c-a6d49e50adc4-Game_of_Thrones_House_Targaryen_Cardhu_Gold_Reserve

Прочетете още

george-rr-martin-book-signing

Зимата идва… ама друг път

Зимата идва, но не точно сега, отново подразни феновете си Джордж Р. Р. Мартин. Почитателите …