Начало / Без категория / „Ветровете на зимата“ идват … в бутилка

„Ветровете на зимата“ идват … в бутилка

c2ea5ef5-8111-47e5-aea9-30a53a0bb6ff-WW_Frozen_Angled_FINALДокато феновете на фентъзи сагата „Песен за огън и лед“ са меко казано леко напрагнати кога и ще има ли въобще нова част на обичната им поредица, Джордж Р. Р. Мартин прави всичко друго, но не и да дописва историята си. Вече стана ясно, че сериалът по поредицата, който вече изпревари книгите, ще приключи през 2019 г. с финалния си сезон. От „The Winds of Winter“ все още няма помен, но пък Мартин ще се появи на книжния пазар и тази есен с „Fire and Blood“, която се очаква на 19 ноември.

„Fire and Blood“ е първа част от двутомник, разказващ история предшестваща с векове тази от „Песен за огън и лед“. В книгата са включени и 80 илюстрации от Дъг Уийтли.

Ако новата история не стига, най-запалените фенове на „Песен за огън и лед“ могат да пийнат…глътка от новата серия уиски с името на сагата. Това стана, след като HBO се договори с алкохолния гигант „Diageo“, който притежава марката „Johnnie Walker“ за специално уиски – „White Walker“. Цената на напитката ще бъде около 36 долара и тя ще е само една от цяла колекция от осем вида скоч, наречени на различните герои от сериала. Останалите видове уиски са с цени от 29,99 до 64,99 долара.

„White Walker“ съчетава два популярни шотландски вкуса малцов скоч и е сред малкото от своето семейство, което трябва да се сервира ледено. При изстудяване пък специалната бутилка в синьо и бяло, започва да блести.

Същевременно пивоварната „Ommegang“ се включва в манията по „Песен за огън и лед“ и сериала „Игра на тронове“ и пусна официална серия бири, наречени „King in the North“, които се очакват на 23 ноември.

30bce5fe-0559-443d-8aaf-053f66d6cf2b-Game_of_Thrones_House_Lannister_Lagavulin_9_Year_Oldfc804a3a-82a3-484f-be1c-a6d49e50adc4-Game_of_Thrones_House_Targaryen_Cardhu_Gold_Reserve

Прочетете още

ил.джорд мартин

Университет отваря вратите си за феновете на „Игра на тронове” да претършуват архивите на Джордж Р.Р. Мартин

Докато претендентите за Железния трон очакват ветровете на зимата, шестата книга от сагата „Песен за …