Начало / Критика / „Лидерство и самозаблуда“ – четиво за скок в развитието

„Лидерство и самозаблуда“ – четиво за скок в развитието

Димитър Димитров – „Хеликон – Шишман“

През 70-те години на миналия век екип от учени, ръководен от д-р Тери Уорнър, започнал да се занимава с изследване на основен проблем в сърцевината на хуманитарните науки – самозаблудата.

9Zt5COj8_400x400Чрез това изследване открили как в крайна сметка ние създаваме и поддържаме проблеми, които несъзнателно причиняваме, и защо се противопоставме на полезни решения. Работата им довела до революционно разбиране на човешката мотивация и на процеса за преобръщане на нагласите, които драматично и устойчиво променят поведението.

Институтът „Арбинджър“ е основан през 1979 г. Оттогава работи с хиляди хора и организации, за да им помогне да трансформират своята ефективност.

207715_b„Лидерство и самозаблуда“  е трудна за четене – не защото езикът или идеите са възвишени (точно обратното, те са описани изключително достъпно). Причината, поради която тази книга е трудна за четене е, че тя ви принуждава напълно да преразгледате начина, по който живеете, начина, по който се отнасяте към околните и начина, по който се държите в работа, в лични и във всякакви публични ситуации. Няма да обяснявам понятията, представени тук.

Наистина трябва да ги осмислите сами. Достатъчно е да кажа, че те промениха възприятието ми за себе си и за другите. Аз съм „в рамка“ през повечето време и трябва да изляза от нея. Очаквам с нетърпение да приложа представените в „Лидерство и самозаблуда“ концепции на практика. Знам, че моето семейство, приятели и колеги ще го оценят. Най-голямата поука от тази книга, по скромното ми мнение е, че често сме част от причината за проблемите, за които укоряваме хората от обркъжението си. Задължително четиво за лидери, особено ако се занимават с мрежов маркетинг. Наистина го препоръчвам на всеки, който иска да направи сериозен скок в развитието си.

След прочита няма да се самообвинявате а ще се просветлите и с обновена сила ще поправите личните си взаимоотношения и оттам – професионалните. „Лидерство и самозаблуда“ може да бъде много полезна, разберете текста, помислете върху него и предайте посланието му на околните.

Прочетете още

jimstovall_orig

Незрящ автор се превърна във феномен

Джим Стовал докосва и мотивира с книгите си Продуцент и писател, американецът остава напълно сляп …