Начало / Любопитно / Незрящ автор се превърна във феномен

Незрящ автор се превърна във феномен

Джим Стовал докосва и мотивира с книгите си

byaloПродуцент и писател, американецът остава напълно сляп на 29 години. Но съдбата му сякаш е извадена изпод индиго именно от книга за себеусъвършенстване и воля за успех. Джим продължава със заниманията си в сферата на спорта и печели олимпийска титла по вдигане на тежести. И това е първият от успехите, които предстоят. Създава телевизионен канал, който излъчва програми за хора с нарушено зрение. Когато е на 42, Търговската камера на САЩ го поставя сред изключителните американци.

Световна слава пък му носи книгата „Последният подарък”, която е филмирана с участието на Дрю Фулър и Джеймс Гарнър. За връзката между богатството и щастието разказва магично филмът – и за това как всички ние трябва да се изправим пред себе си, за да открием кое е най-ценното в живота ни.

Стовал получава точно този дар от съдбата – умее да докосва другите и да им посочва посоката, в която да тръгнат. Способността му да мотивира със сигурност се основава на интуицията, която развива през годините по отношение на живота. Но също и духът му играе огромна роля, ненапразно Форбс пише, че Стовал е от най-необикновените личности в нашата епоха.

Затова внимание заслужава и новата му книга, писана в съавторство с Рей Хъл. „Изкуството да общуваме” е посветена все така на умението да живеем. Двамата автори слагат с нея началото на нова серия, която свързва умението ни да намираме златното сечение в живота с бизнес успехите. Казват, че искали да съчетаят придобитите способности – всеки в своята област, за да изградят система на действително успешна комуникация. Така създават и книгата си, в която предлагат повече за невербалната комуникация, за изкуството да изслушваме, също за умението да потушаваме конфликтите.

В същото време Стовал продължава да пише активно и романи, като на сметката си вече има повече от десет. Носител е и на наградата Хуманитарист на годината.

МИГОВЕ МЪДРОСТ с ДЖИМ СТОВАЛ

МИГОВЕ МЪДРОСТ с ДЖИМ СТОВАЛ

adversity

„Проблемите могат да бъдат избягвани единствено като упражняваме добрата си преценка. Добрата преценка се придобива само от проблемите, които срещаме в живота.”

„В моментите, в които копнеем да имаме повече в живота си, трябва да размишляваме за нещата, които вече притежаваме. Така често ще откриваме, че животът ни е изпълнен докрай.”

„Образованието е пътешествие за цял живот, чиято крайна точка се разраства все повече.”

„Комуникацията, медиите и търговията са инструменти, които използваме, за да упражняваме влиянието си.”

„Любовта е съкровище, за което никога не можем да се отплатим. Единственият начин да я задържим е като я раздаваме.”

„Когато започнем да се учим от проблемите си, започваме да се справяме с живота. А способни ли сме на това да се поучим от проблемите на другите, се превръщаме в майстори на живота.”

„В живота или се смееш, или плачеш. Аз предпочитам второто.”

За Джим Стовал разказа Краси Проданов

Прочетете още

f07bfe73-9406-4e3b-8494-eeffab1c9d95

Красивите истории са на мода през април

Ето една, в която има интрига, напрежение и романтика „Това, което винаги крием“ е наглед …