На фокус
Начало / Любопитно / Незрящ автор се превърна във феномен

Незрящ автор се превърна във феномен

Джим Стовал докосва и мотивира с книгите си

byaloПродуцент и писател, американецът остава напълно сляп на 29 години. Но съдбата му сякаш е извадена изпод индиго именно от книга за себеусъвършенстване и воля за успех. Джим продължава със заниманията си в сферата на спорта и печели олимпийска титла по вдигане на тежести. И това е първият от успехите, които предстоят. Създава телевизионен канал, който излъчва програми за хора с нарушено зрение. Когато е на 42, Търговската камера на САЩ го поставя сред изключителните американци.

Световна слава пък му носи книгата „Последният подарък”, която е филмирана с участието на Дрю Фулър и Джеймс Гарнър. За връзката между богатството и щастието разказва магично филмът – и за това как всички ние трябва да се изправим пред себе си, за да открием кое е най-ценното в живота ни.

Стовал получава точно този дар от съдбата – умее да докосва другите и да им посочва посоката, в която да тръгнат. Способността му да мотивира със сигурност се основава на интуицията, която развива през годините по отношение на живота. Но също и духът му играе огромна роля, ненапразно Форбс пише, че Стовал е от най-необикновените личности в нашата епоха.

Затова внимание заслужава и новата му книга, писана в съавторство с Рей Хъл. „Изкуството да общуваме” е посветена все така на умението да живеем. Двамата автори слагат с нея началото на нова серия, която свързва умението ни да намираме златното сечение в живота с бизнес успехите. Казват, че искали да съчетаят придобитите способности – всеки в своята област, за да изградят система на действително успешна комуникация. Така създават и книгата си, в която предлагат повече за невербалната комуникация, за изкуството да изслушваме, също за умението да потушаваме конфликтите.

В същото време Стовал продължава да пише активно и романи, като на сметката си вече има повече от десет. Носител е и на наградата Хуманитарист на годината.

МИГОВЕ МЪДРОСТ с ДЖИМ СТОВАЛ

МИГОВЕ МЪДРОСТ с ДЖИМ СТОВАЛ

adversity

„Проблемите могат да бъдат избягвани единствено като упражняваме добрата си преценка. Добрата преценка се придобива само от проблемите, които срещаме в живота.”

„В моментите, в които копнеем да имаме повече в живота си, трябва да размишляваме за нещата, които вече притежаваме. Така често ще откриваме, че животът ни е изпълнен докрай.”

„Образованието е пътешествие за цял живот, чиято крайна точка се разраства все повече.”

„Комуникацията, медиите и търговията са инструменти, които използваме, за да упражняваме влиянието си.”

„Любовта е съкровище, за което никога не можем да се отплатим. Единственият начин да я задържим е като я раздаваме.”

„Когато започнем да се учим от проблемите си, започваме да се справяме с живота. А способни ли сме на това да се поучим от проблемите на другите, се превръщаме в майстори на живота.”

„В живота или се смееш, или плачеш. Аз предпочитам второто.”

За Джим Стовал разказа Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

KRP_0300-scaled

Нови екранизации на любими романи ни очакват

Ето няколко книги, които тази година ще прочетем… в кината Филмирането на любимо четиво винаги …