Начало / Любопитно / Джон Гришам пусна българска корица в личната си Фейсбук страница

Джон Гришам пусна българска корица в личната си Фейсбук страница

Съвременният гуру на трилър романите Джон Гришам предлага най-новата си книга, подходяща за лятно четиво – „Остров Камино”. У нас тя ще излезе на 14 юли, а самият автор ù прави разпалена реклама. Той явно е впечатлен от българското издание и със сигурност от това, как пасва кирилицата на корицата.
ил.1Българската корица е единствената, която Гришам публикува във Фейсбук страницата си. Тя е на фона на картата на България със следното симпатично описание:
„България граничи с Румъния на север, с Гърция и Турция на юг, със Сърбия и Македония за запад. Това е корицата на „Остров Камино”. Мисля, че заглавието е най-отгоре. Това е кирилицата, създадена от двамата монаси Кирил и брат му Методий през IX век. Очевидно Методий не е получил признание за приноса си”.

Понеже не сме сдържани като монаси, ще си позволим да допуснем, че непризнаването на Методий се дължи не на друго, а на великодушието му като батко на още шестима братя към изтърсака Кирил да обере земната слава:)

„Остров Камино” от издателство „Обсидиан” представя историята за откраднатите ръкописи на Ф. С. Фицджералд от Принстънския университет, собственика на успешна книжарница на китния остров Камино край Флорида – Брус Кейбъл и младата писателка Мърсър Ман, която трябва да проникне в литературния кръг на острова и да научи тайните на Брус. Над Камино надвисват буреносни облаци.

Прочетете още

John-Grisham-Naomi-Loomis

Гришам: В сравнение с Тръмп, Обама изглежда супер

Aвторът на бестселъри Джон Гришам, който не се свенеше шумно да критикува Барак Обама по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *