Начало / България / Задушевна любов към Стан в „Хеликон-Благоевград“

Задушевна любов към Стан в „Хеликон-Благоевград“

На 10 юни 2017 г. една от най-видните книжарници на Югозападна България беше опасана с червени ленти и обградена от стотици млади демонстранти. Така запечатваме представянето на романа „Невидим“ в „Хеликон-Благоевград“, ул. „Васил Левски №1″, което със сигурност ще остане историческо за този край.“ Ние си знаем, че зад шегата стои неподправен детски възторг към нещо, замислено с любов. Защото появат ли се Стан и Стефи, градусите на настроение се покачват като летни температури.

IMG-20170610-WA0001

Слънцето стигна за всички в горещия юнски ден, даже за някои дойде в повече. Как да не ти прилошее от вълнение, щом си пропуснал закуската даже, заради своя любимец! Въпреки, че от книжарницата предвидливо бяха осигурили медицинска сестра, екип на Спешна помощ също пристигна, по сигнал на родител. Едва ли се случва често в тяхната практика, да свестяват припаднали от чакане за автограф на книга! Но с вода, шоколад и грижовно отношение от страна на Стан и Стефи, с усмивки и спокоен ритъм, децата бързо се оправят. Така че, нищо не им попречи да продължат еуфорията си, да застанат редом с лицата от  YouTube, да чуят пак гласовете им, да прегърнат момчето и момичето на своите мечти.

В различни книжарници „Хеликон“ с турнето на „Невидим“, срещаме уникални подаръци. В Благоевград такъв бе плюшен миньон за късмет. Ето и един друг, не по-малко сладък, за снимка!

IMG-20170610-WA0003

С усмивка екипът на „Хеликон-Благоевград“ отчита Стан като принос за местната икономика, понеже… лафката наблизо извънредно зареждала с храни и напитки около неговото представяне, а двете банки в съседство току-виж спечелят клиенти, които са прекарали съботния ден в неволен размисъл по стълбите им.

Най-щастливи обаче си остават тези, които могат да видят всяка ситуация през очите на дете, и да приемат всеки човек, чрез жаждата за книга.

IMG-20170610-WA0004

Прочетете още

67365638_462728370977026_4598940088796184576_n

Читатели плащат глобата на любимия си автор

Слави Панайотов обявен за нарушител заради голям поход Авторът на „Топ мистериите на България”, известен …