Начало / Свят / Джордж Р.Р. Мартин работи по пет нови ТВ продукции

Джордж Р.Р. Мартин работи по пет нови ТВ продукции

 

george-rr-martinСъздателят на „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин увери феновете, че ще завърши шестия роман от поредицата „Песен за огън и лед“, на която се базира хитовият сериал. Въпреки това той работи и по пет нови ТВ продукции, които произлизат от един от най-гледаните сериали в последните години и заради ангажиментите към които шестата книга е слязла по-надолу в приоритетите му.

„Да, все още работя по „Ветровете на зимата“ и ще продължа, докато завърша романа“, написа наскоро Мартин в блога си, информира The Guardian, но предупреждава чакащите от шест години фенове да не затаяват дъх. „Признавам, че ми се щеше да можех да се клонирам или пък да имам повече часове в денонощието, или пък да се справям без сън. Но това е положението, продължавам да жонглирам“, добавя Мартин, преди да опише задачите си: „Ветровете на зимата“, пет нови ТВ продукции за НВО и четири нови книги от поредицата „Wild Card“.

Изявлението на Мартин идва, след като продуцентът на „Игра на тронове“ НВО обяви, че работят с писателя върху 4 произтичащи от хитовия сериал нови продукции. Оказа се, че се планира и пети сериал, но всички те представляват предистория на „Игра на тронове“ и феновете не бива да очакват те да са продължение, подобно на други известни спин-офи („Джоуи“ произтече от „Приятели“, а „Фрейзър“ – от „Бар Наздраве“). „Говорим за нови истории, развиващи се във Вестерос и в света отвъд – свят, който създадох за „Песен за огън и лед“, пише още Мартин. Той работи с НВО по проектите от август 2016 г. и за четири от тях работи с Макс Боренщайн, Джейн Голдман, Брайън Хелгланд и Карли Рей. Петият му партньор за петата пилотна серия все е още неизвестен.

Петата книга от поредицата „Песен за огън и лед“„Танц с дракони“ – беше публикувана през 2011 г. след 5-годишно чакане. Работата по поредицата започва през 1991 г., а вдъхновение Мартин черпи от книгите „Войната на розите“ и „Айвънхоу“. В началото е замислена като три книги, но авторът променя плана до седем части, последната от които ще се казва „Мечта за пролет“.

Феновете, които са разочаровани от дългото чакане между частите, едва ли ще се успокоят от факта, че Мартин работи по нови тв продукции. Писателят признава, че освен, че го разсейват от романа, сценариите може никога да не видят бял свят: „На база на опита ми в телевизията съм научил, че никога нищо не е напълно сигурно“. Според Мартин е малко вероятно всичките пет продукции да утолят глада на почитателите на мечовете и магията. „Колко пилотни серии ще се заснемат и колко сериала ще произлязат от тях предстои да видим“, допълва той.

Прочетете още

o-READ-WINDS-OF-WINTER-facebook

„Ветровете на зимата” се очакват през 2018 г.?

Докато до края на последния сезон от култовия сериал „Игра на тронове” остават броени епизоди, …