Начало / Свят / Задава се нова книга за Туин Пийкс

Задава се нова книга за Туин Пийкс

 

204464_bНова книга за Туин Пийкс ще зарадва читателите около празника Хелоуин, разкри авторът на наскоро излязлата „Тайната история на Туин Пийкс“ Марк Фрост на премиерата на възродената филмова продукция. Като всичко, свързано с градчето, и тази новина е обвита в тайнственост, но Фрост описва следващата книга като „нещо като продължение на първата“ и допълва с половин уста: „В момента не мога са разкрия нищо повече“.

Оригиналът на „Тайната история на Туин Пийкс“ излезе през есента на 2016 г. и пасна идеално на нарастващото очакване на феновете към филма. Според издателите книгата се е оказала перфектният „аперитив“, раздразнил сетивата на почитателите на тайнственото градче и неговите жители. Разказана от агента на ФБР с инициали ТП и съставена от неизвестен архивист, книгата включва извадки от личните дневници на Люис и Кларк, жители на Туин Пийкс, както и записки от наблюдения на НЛО. Изданието си поставя за цел да отговори на някои въпроси, тлеещи от времето на сериала насам.

Като продължение на сериала между неговия първи и втори сезон през 1990 г. се появи „Дневникът на Лора Палмър“ – съвместна книга на Линч и Фрост, представляваща дневник на жертвата на убийство Лора. През същата година изданието достигна №4 в класацията на Ню Йорк Таймс за най-продавани художествени романи.

Според Фрост, новата книга е нещото, което феновете ще очакват след поредното съживяване на филмовата продукция. Но както много неща, свързани със света на Туин Пийкс, в това число и досегашните две книги, вероятно и поредното издание ще остави след себе си повече въпроси, отколкото отговори.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!