Начало / Любопитно / Университет отваря вратите си за феновете на „Игра на тронове” да претършуват архивите на Джордж Р.Р. Мартин

Университет отваря вратите си за феновете на „Игра на тронове” да претършуват архивите на Джордж Р.Р. Мартин

ил.джорд мартинДокато претендентите за Железния трон очакват ветровете на зимата, шестата книга от сагата „Песен за огън и лед”, библиотеката в Тексаския университет предлага свободен достъп на любителите на историята до 300 кутии с най-различни текстове, дарени им от Джордж Р.Р. Мартин. Нека в тях търсят потенциално развитие на сюжета.
Може и да не е толкова голяма и скъпа като библиотеката на Цитаделата, но Тексаският университет кани всички фенове на „Игра на тронове” да дойдат и да заровят носове в огромния архив, дарен от любимия им автор.
ил.2.корицаМартин дарява първата част от източниците си през 1993 г., три години преди да излезе първата книга, по която е създаден сериалът „Игра на тронове”, „Песен за огън и лед”. Днес броят им е 300 кутии с бележки и ръкописи на автора и повече от 1 300 книги.
„Текстовете и собственоръчно написаните от автора бележки биха могли да съдържат евентуалното развитие на историята. Всеки е добре дошъл да открие своя вариант” казва Джон Шарп, ректор на университета. „Независимо дали имате собствени фен теории за края или просто искате да видите фантастичните текстове на Джордж Р.Р. Мартин в най-суровата им форма, екипът на библиотеката е готов да ви покаже едно от най-големите ни съкровища”, допълва той.
Популярният телевизионен сериал „Игра на тронове” по поредицата на Мартин вече развива сюжетната си линия много по-напред от книгите на писателя. Миналият месец авторът каза, че шестата му книга „Ветровете на зимата” би трябвало да излезе догодина.
Тази седмица в интервю той сподели: „Няколко пъти сюжетът ме довеждаше до задънена улица, затова трябваше да се връщам и да пренаписвам всичко”. Разкри също, че около 20 от героите, които умират в сериала, са „доста живи” за него и ще бъдат включени в предстоящата книга.

Превод Кристина Цонева, по материали от „Гардиън”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

george-rr-martin

Джордж Р.Р. Мартин работи по пет нови ТВ продукции

  Създателят на „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин увери феновете, че ще завърши шестия …