Начало / Свят / Зимата идва… ама друг път

Зимата идва… ама друг път

george-rr-martinЗимата идва, но не точно сега, отново подразни феновете си Джордж Р. Р. Мартин. Почитателите на поредицата „Песен за огън и лед“ очакват поредната книга от епичната сага от 2011 г. насам, но все още не е ясно кога и дали ще я получат, пише сайтът Sydney Morning Herald. В блога си Мартин написа, че „The Winds of Winter“ няма да e готова през 2018 г.

„Ще трябва да почакате още малко“, сподели той, но пък даде и някакво успокоение – почитателите на „Песен за огън и лед“ ще получат илюстровано издание за кралете на Вестерос в обем от 1000 страници на 20 ноември тази година. „Огън и кръв“ ще представи всички крале от дом Таргариан, заедно с техните съпруги, братя, сестри, войни и пътувания. „Има и дракони, много дракони“, допълва Мартин. Писателят твърди, че сега ще насочи вниманието си към „The Winds of Winter“ , но не уточнява кога се очаква да я завърши.

Телевизионната адаптация на поредицата му, чиито последен сезон НВО ще излъчи през 2019 г., вече включва събития, които самият Мартин не е описал. Същевременно с това стана ясно, че писателят работи и по няколко възможни нови телевизионни проекта, базирани на „Война на тронове“, но засега не е ясно дали те ще стъпят на очакваното през ноември илюстровано издание за Таргариан. „Очаквам този въпрос, той е логичен, но единственият възможен отговор е „Никой все още не знае“. И аз нямам право да казвам нищо повече“.

Прочетете още

george-rr-martin

Джордж Р.Р. Мартин работи по пет нови ТВ продукции

  Създателят на „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин увери феновете, че ще завърши шестия …