Начало / Любопитно / Нов роман от автора на бестселъра “Момичето от влака“ Паула Хоукинс : “Into The Water”

Нов роман от автора на бестселъра “Момичето от влака“ Паула Хоукинс : “Into The Water”

into-the-water-bookНяма никакво съмнение , че “Into the Water “ ще продаде много екземпляри. Както бестселърът на Паула Хоукинс “Момичето от влака“, ще го виждаме навсякъде месеци наред. Точно тогава , когато вашият приятел, който “не чете” книги, ще го е прочел, ще излезе филмът – правата вече са продадени.
Действието в “Into the Water” се развива в измисления град Бекфорт, Нортхъмбърленд и за разлика от персонажите в “Момичето от влака”, които бяха само няколко обитатели на къщи, този роман покрива цяло едно общество. Историята е разказана от 11 различни гледни точни, някои − в първо, други − в трето лице.
Голяма част от романа обхваща събитията след смъртта на Даниел “Нел” Абът през август 2015 г. Предполага се, че тя се е самоубила в така наречения “Drowning Pool” (“Басейн за давене”). Това място, използвано няколко пъти за “самоубийства” през годините, е било обект за снимки за последната книга на Нел и нейната  мания. Нел вярвала, че вместо самоубийства, там се е случвало нещо много по-зловещо, че Бекфорт е място, в което да се отървеш от проблемни жени.
Романът също така ни връща в тийнейджърските години на Нел и нейната сестра Джулия. Сега отслабнала и с прякор Джулс, на 13 години Джулия е с наднормено тегло, тормозена от нейната бляскава и популярна по-голяма сестра.
Романът е разделен на истории, разказващи случилото се в басейна, както и извадки от непубликувания том на Нел.

Източник: independent.co.uk

мс

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1 1cOA9s7EPzSPn4sKVxdCMA

5 книги, препоръчани от Барак Обама за лятно четиво

Американският президент Барак Обама има само няколко месеца още в Белия Дом, но за годините, …

Един коментар

  1. Славомира

    Че то това отдавна се знае, даже от вас сме го научили. Къса памет или не си четете текстовете?