Начало / Любопитно / Нов роман от автора на бестселъра “Момичето от влака“ Паула Хоукинс : “Into The Water”

Нов роман от автора на бестселъра “Момичето от влака“ Паула Хоукинс : “Into The Water”

into-the-water-bookНяма никакво съмнение , че “Into the Water “ ще продаде много екземпляри. Както бестселърът на Паула Хоукинс “Момичето от влака“, ще го виждаме навсякъде месеци наред. Точно тогава , когато вашият приятел, който “не чете” книги, ще го е прочел, ще излезе филмът – правата вече са продадени.
Действието в “Into the Water” се развива в измисления град Бекфорт, Нортхъмбърленд и за разлика от персонажите в “Момичето от влака”, които бяха само няколко обитатели на къщи, този роман покрива цяло едно общество. Историята е разказана от 11 различни гледни точни, някои − в първо, други − в трето лице.
Голяма част от романа обхваща събитията след смъртта на Даниел “Нел” Абът през август 2015 г. Предполага се, че тя се е самоубила в така наречения “Drowning Pool” (“Басейн за давене”). Това място, използвано няколко пъти за “самоубийства” през годините, е било обект за снимки за последната книга на Нел и нейната  мания. Нел вярвала, че вместо самоубийства, там се е случвало нещо много по-зловещо, че Бекфорт е място, в което да се отървеш от проблемни жени.
Романът също така ни връща в тийнейджърските години на Нел и нейната сестра Джулия. Сега отслабнала и с прякор Джулс, на 13 години Джулия е с наднормено тегло, тормозена от нейната бляскава и популярна по-голяма сестра.
Романът е разделен на истории, разказващи случилото се в басейна, както и извадки от непубликувания том на Нел.

Източник: independent.co.uk

мс

Прочетете още

9-Jk-Rowling-Rex

Дж. К. Роулинг вече е трета по богатство според „Форбс“

Дж. К. Роулинг се изстреля на трето място по богатство сред писателите според „Форбс“. Една …

Един коментар

  1. Славомира

    Че то това отдавна се знае, даже от вас сме го научили. Къса памет или не си четете текстовете?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *