Начало / Свят / 5 книги, препоръчани от Барак Обама за лятно четиво

5 книги, препоръчани от Барак Обама за лятно четиво

1 1cOA9s7EPzSPn4sKVxdCMAАмериканският президент Барак Обама има само няколко месеца още в Белия Дом, но за годините, които прекара там се доказа и като един от най-четящите управници на САЩ. И това лято той не пропусна да публикува списъка си с книги за прочит през лятото, както и плейлист с песните, които слуша. В музикалния му плейлист са включени творби на Джанел Моне, Принс и Chance the Rapper.

Литературният списък съдържа пет напълно различни по стил заглавия – от мемоари до научна фантастика. Всички те са препоръчани от Обама за това лято (или поне това, което остава от летния сезон).

Първата книга в списъка е “ Barbarian Days: A Surfing Life“ от Уилям Финеган. Това е мемоар, в който се разказва за страстта на автора към сърфирането.

Втора в списъка е бестселърът „The Underground Railroad“ от Колсън Уайтхед, в която се разказва за млада робиня от щата Джорджия и за нейното желание за свобода.

В третата книга от списъка, “H is for Hawk“ от Хелън Макдоналд, се разказва за това как авторката се опитва да обучи ястреб след смъртта на баща си, за да се справи с личната си трагедия.

Четвъртата книга, “Момичето от влака” от Паула Хоукинс, е добре позната и у нас. Световният бестселър на миналата година, този сезон отново попадна в класациите, след излизането на едноименния филм по него.

И последната пета книга, “Seveneves“ от Нийл Стивънсън, е провокиращ ума научнофантастичен роман, разказващ за усилията на човечеството да оцелее в навечерието на апокалиптични събития. По-рано тази година Бил Гейтс също разкри своя списък с пет заглавия за лятото. Списъкът му също включва “Seveneves“.

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (25 март – 31 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. През август ще се видим …