Начало / Любопитно / Книжарница-бижу краси Брюксел

Книжарница-бижу краси Брюксел

За петте си години съществуване Ptyx, както се казва това място, си спечели любовта и на местните, и на много туристи. Изглежда така, сякаш си попаднал по страниците на някоя литературна енциклопедия.

9400276027_404198f2f5_h

Книжарницата се вижда отдалеч

Фасадата бързо подсказва, че ако обичаш книгите, си на прав път. Вътре пък атмосферата е топла, приятна – провокира те да отвориш някое издание, а после и да го отнесеш със себе си.

Ptyx е сочена за една от най-красивите

Много блогове я избират сред най-хубавите книжарници на Континента. Причините за това са и в интересното оформление, но също и заради наситената културна програма. В Ptyx гостуват много автори, непрекъснато има литературни четения и дискусии.

Най-забележителна е фасадата

Оформена е като страница от книга, посветена на литературата. Виждат се статиите за Вирджиния Улф, Марсел Пруст, Джеймс Джойс, както и други любими автори. Усещането е все едно влизаш в книга. Още повече, че литературният речник продължава по тавана в самото помещение. По стените пък са поместени възторжени оценки за известни писатели.

2274_018

В Ptyx функционира и литературен клуб

На редовните срещи се дискутира някоя актуална творба или се говори за любопитни моменти в развитието на литературата. Участниците сами казват, че идват заради дискусията, заради възможността да споделят с още хора най-голямата страст в живота си – четенето.

Прочетете още

book-ends-bookshop-768x512

Клиент спечели книжарница

Докато книжарниците измислят какви ли не начини да печелят клиенти, в Уелс един щастлив читател …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *