Начало / България / „Митът за харизмата“: Как да станем като Опра Уинфри

„Митът за харизмата“: Как да станем като Опра Уинфри

mitat za harizmata-1На 1 март излиза бестселърът „Митът за харизмата“ от Оливия Кабейн (изд. „Хермес“). Книгата ще ви помогне не просто да придобиете харизма, но и да напреднете в кариерата си, да осъществите плановете си, да създадете нови контакти, да подобрите социалното си общуване и личните си взаимоотношения. А защо да не упражните новооткритата си харизма, като последвате най-смелите си мечти!

Според всеобщото схващане харизмата е вродено качество: някои хора – като Наполеон, Опра Уинфри и Стив Джобс – просто са се родили с него, докато други нямат този късмет. За никого не е тайна, че обаятелните личности са по-щастливи и по-успели, и то само защото притежават предимството на харизмата.

Според авторката на тази книга обаче личният магнетизъм е умение, което всеки може да усвои и развие. Тя развенчава мита за харизмата, като разкрива и анализира съставните ù части: сила, топлота и присъствие. Оливия Кабейн дава и изпитани съвети как да приложим тези компоненти на практика, за да станем по-влиятелни и убедителни. С помощта на техниките в този наръчник – и с малко усилия и постоянство от ваша страна – ще успеете да отработите моделите на поведение, които да ви направят вдъхновяващ лидер и търсен събеседник. Независимо дали искате да подобрите отношенията в личния си живот, да напреднете в кариерата си или да развиете бизнеса си, тази книга ще ви помогне да постигнете целите си благодарение на новооткритата си харизма.

 

Какво е харизмата

Харизматичното поведение включва три основни елемента: присъствие, сила и топлота. Те зависят както от съзнателните ни усилия, така и от несъзнателните сигнали, които излъчваме към околните. За да бъдем обаятелни, трябва така да подберем мисловните си нагласи, че езикът на тялото, думите и постъпките ни единно да изразяват тези три елемента.

  • Присъствие

Събеседниците ви обикновено забелязват, когато сте разсеяни и не слушате внимателно, и е малко вероятно да спечелите доверието и симпатиите им. Затова трябва да усвоите осъзнато присъствие в момента.

  • Сила

Да внушавате сила, означава да упражнявате въздействие посредством власт, пари, компетентност, интелигентност, физическа сила или висок социален статус. За пълноценно общуване трябва задължително да подплатите тази сила с топлота.

  • Топлота

Топлотата се изразява в добронамереност спрямо другите. Ако я излъчвате, хората ви приемат за сърдечни, щедри, грижовни и ви се доверяват.

 

Как да овладеем изкуството на харизмата

В книгата ще намерите полезна и практическа информация:

  • как да постигнете вътрешно харизматично състояние, върху което да построите и външната си харизма;
  • кои са факторите, които пречат на харизмата, и как да ги отстраните;
  • с какви практики да ускорите изгражданието на личния си магнетизъм;
  • кой от четирите типа харизма е най-подходящ за вашата личност и цели и как да го овладеете;
  • и още много интересни и полезни техники, насоки и примери от ежедневието.

0_a2f04_7ecf3f4e_MОливия Фокс Кабейн изнася лекции в Харвард, Йейл, Станфорд, Масачузетския технически институт и Организацията на обединените нации. Тя редовно е канена като основен говорител и инструктор на ръководни кадри в компании от класацията на списание „Форчън 500“. Основавайки се на науката за човешкото поведение, Кабейн е синтезирала най-практичните за бизнес сферата инструменти, представяйки на клиентите си техники, които първоначално разработва за Харвард и Масачузетския технически институт. Нейната работа се отразява в медии като Forbes, The New York Times, BusinessWeek и Wall Street Journal.

„Не можем всички да бъдем харизматични като Александър Македонски, но с помощта на Кабейн можем със сигурност да направим стъпка в тази посока!“

Маршал Голдсмит, автор на книгата за успешни лидери Mojo

„Кабейн е свършила страхотна работа, съчетавайки научни и лични открития в един ясен и завладяващ поглед към човешката харизма. Книгата е интригуваща и разбираема, истински извор на мъдрост и практични и изключително полезни съвети.“

Стивън М. Козлин, Директор на Центъра по съвременни проучвания в областта на поведенческите науки към университета Станфорд

„Практичната книга на Кабейн ви помага да овладеете умения, които се преподават във военноморския колеж. Тя ще шлифова харизматичните ви таланти и ще извади на показ необикновената личност, която сте. Всъщност това е нещо повече от книга – това е инструмент за лична трансформация.“

Д-р Тами Шулц, директор на департамента „Националната сигурност и военно дело“ към военноморския колеж

„Някои хора, изглежда, по рождение са дарени с харизма, а други се питат: Защо и аз не съм такъв? Оливия Фокс Кабейн, опитен преподавател по харизма, отговаря: Всеки го може. В тази книга читателите ще намерят отговори и техники, които ще им помогнат да усилят личния си магнетизъм.“

Майкъл Фойър, съосновател на OfficeMax

 

 

Прочетете още

228802_b

„Предимството на интроверта“, или как да му повярваш

Методиката на предприемача Матю Полард е проста – за да излезе от пашкула на вглъбен,  …