Начало / България / „Митът за харизмата“: Как да станем като Опра Уинфри

„Митът за харизмата“: Как да станем като Опра Уинфри

mitat za harizmata-1На 1 март излиза бестселърът „Митът за харизмата“ от Оливия Кабейн (изд. „Хермес“). Книгата ще ви помогне не просто да придобиете харизма, но и да напреднете в кариерата си, да осъществите плановете си, да създадете нови контакти, да подобрите социалното си общуване и личните си взаимоотношения. А защо да не упражните новооткритата си харизма, като последвате най-смелите си мечти!

Според всеобщото схващане харизмата е вродено качество: някои хора – като Наполеон, Опра Уинфри и Стив Джобс – просто са се родили с него, докато други нямат този късмет. За никого не е тайна, че обаятелните личности са по-щастливи и по-успели, и то само защото притежават предимството на харизмата.

Според авторката на тази книга обаче личният магнетизъм е умение, което всеки може да усвои и развие. Тя развенчава мита за харизмата, като разкрива и анализира съставните ù части: сила, топлота и присъствие. Оливия Кабейн дава и изпитани съвети как да приложим тези компоненти на практика, за да станем по-влиятелни и убедителни. С помощта на техниките в този наръчник – и с малко усилия и постоянство от ваша страна – ще успеете да отработите моделите на поведение, които да ви направят вдъхновяващ лидер и търсен събеседник. Независимо дали искате да подобрите отношенията в личния си живот, да напреднете в кариерата си или да развиете бизнеса си, тази книга ще ви помогне да постигнете целите си благодарение на новооткритата си харизма.

 

Какво е харизмата

Харизматичното поведение включва три основни елемента: присъствие, сила и топлота. Те зависят както от съзнателните ни усилия, така и от несъзнателните сигнали, които излъчваме към околните. За да бъдем обаятелни, трябва така да подберем мисловните си нагласи, че езикът на тялото, думите и постъпките ни единно да изразяват тези три елемента.

  • Присъствие

Събеседниците ви обикновено забелязват, когато сте разсеяни и не слушате внимателно, и е малко вероятно да спечелите доверието и симпатиите им. Затова трябва да усвоите осъзнато присъствие в момента.

  • Сила

Да внушавате сила, означава да упражнявате въздействие посредством власт, пари, компетентност, интелигентност, физическа сила или висок социален статус. За пълноценно общуване трябва задължително да подплатите тази сила с топлота.

  • Топлота

Топлотата се изразява в добронамереност спрямо другите. Ако я излъчвате, хората ви приемат за сърдечни, щедри, грижовни и ви се доверяват.

 

Как да овладеем изкуството на харизмата

В книгата ще намерите полезна и практическа информация:

  • как да постигнете вътрешно харизматично състояние, върху което да построите и външната си харизма;
  • кои са факторите, които пречат на харизмата, и как да ги отстраните;
  • с какви практики да ускорите изгражданието на личния си магнетизъм;
  • кой от четирите типа харизма е най-подходящ за вашата личност и цели и как да го овладеете;
  • и още много интересни и полезни техники, насоки и примери от ежедневието.

0_a2f04_7ecf3f4e_MОливия Фокс Кабейн изнася лекции в Харвард, Йейл, Станфорд, Масачузетския технически институт и Организацията на обединените нации. Тя редовно е канена като основен говорител и инструктор на ръководни кадри в компании от класацията на списание „Форчън 500“. Основавайки се на науката за човешкото поведение, Кабейн е синтезирала най-практичните за бизнес сферата инструменти, представяйки на клиентите си техники, които първоначално разработва за Харвард и Масачузетския технически институт. Нейната работа се отразява в медии като Forbes, The New York Times, BusinessWeek и Wall Street Journal.

„Не можем всички да бъдем харизматични като Александър Македонски, но с помощта на Кабейн можем със сигурност да направим стъпка в тази посока!“

Маршал Голдсмит, автор на книгата за успешни лидери Mojo

„Кабейн е свършила страхотна работа, съчетавайки научни и лични открития в един ясен и завладяващ поглед към човешката харизма. Книгата е интригуваща и разбираема, истински извор на мъдрост и практични и изключително полезни съвети.“

Стивън М. Козлин, Директор на Центъра по съвременни проучвания в областта на поведенческите науки към университета Станфорд

„Практичната книга на Кабейн ви помага да овладеете умения, които се преподават във военноморския колеж. Тя ще шлифова харизматичните ви таланти и ще извади на показ необикновената личност, която сте. Всъщност това е нещо повече от книга – това е инструмент за лична трансформация.“

Д-р Тами Шулц, директор на департамента „Националната сигурност и военно дело“ към военноморския колеж

„Някои хора, изглежда, по рождение са дарени с харизма, а други се питат: Защо и аз не съм такъв? Оливия Фокс Кабейн, опитен преподавател по харизма, отговаря: Всеки го може. В тази книга читателите ще намерят отговори и техники, които ще им помогнат да усилят личния си магнетизъм.“

Майкъл Фойър, съосновател на OfficeMax

 

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Francesc by Héctor

Хитовите автори пред „Лира“ – Франсеск Миралес

Франсеск Миралес е каталунски писател, един от най-търсените в областта на приложната психология и наръчниците …