Начало / Свят / Премиерата на „Кучешки живот“ беше спряна заради протести

Премиерата на „Кучешки живот“ беше спряна заради протести

204973_bФилмовото студио Юнивърсал отмени готвената премиера на „Кучешки живот“ след протести на природозащитниците от РЕТА, съобщи в. „Индипендънт“. Напрежението идва, след като сайтът TMZ публикува кадри на немската овчарка Херкулес, принудена против волята си да скочи в бурен поток. Зад кадър се чува глас, който казва „Очевидно няма да се успокои, докато не влезе във водата. Просто го хвърлете вътре“. После клипът прескача на момента, в който кучето почти се дави, докато хората го спасяват. Юнивърсал се опитва да овладее ситуацията, като спре екипа да дава интервюта, след като някои негови членове вече се изказаха срещу действията на заснелите кадрите с Херкулес.

Режисираният от Ласе Халстрьом филм е по едноименния роман от 2010 г., който цели да отдаде почит на уникалната връзка между кучето и човека.

От филмовата компания разпространиха следното официално изявление:

„Заради протичащото в момента разследване, разпространителите от Юнивърсал прецениха, че в най-добър интерес на филма „Кучешки живот“ е премиерата му да бъде отменена. Продуцентите от компаниите Амблин и Юнивърсал не искат нищо да помрачи представянето на филма, чиято цел е да отпразнува връзката между животните и хората. След появата на кадрите Амблин се свърза с ангажираните по заснемането на филма специалисти, включително отговорници по охраната, треньори и координатори, за да извърши задълбочено проучване на ситуацията. Всички сме обезсърчени от видяното – животно в беда, въпреки всеобщите уверения, че немската овчарка Херкулес не е пострадала по време на снимките“.

РЕТА, от своя страна, излязоха с изявлението: „Показаният инцидент, който трудно може да се гледа, би могъл да се окаже неприятна изненада за киноманите, които ги е грижа а кучетата, особено когато става дума за този филм и книгата, на която е базиран“.

Халстрьом и актьорът Джош Гад споделиха мненията си за видеото. В Twitter режисьорът написа: „Много съм разстроен от заснетото по време на снимките на моя филм. Не съм бил свидетел на тези действия. Всички ние бяхме ангажирани в осигуряването на любяща и безопасна среда за всички животни във филма“. Гад написа във Facebook: „Преди няколко месеца се съгласих да озвуча филма „Кучешки живот“. Бях пленен от това, което видях – филм, който обхваща красотата и болката от това да обичаш домашен любимец. Съгласих се, защото е филм, който представлява едно от най-красивите любовни писма до животните, което някога съм виждал. Днес, обаче, бях разстроен от видеото, което показва уплашена немска овчарка, принудена да изпълни трик на снимачната площадка. Не познавам всички детайли около видяното, но съм разтърсен и натъжен от видяното – животно, поставено в ситуация на принуда. Като горд собственик на осиновено от приют куче и поддръжник на РЕТА, отправих запитване до студиото и продуцентите за обяснение на тези смущаващи образи“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

11922896_1632796996989492_7357582873880841739_o

Уди Алън издава нова книга

Режисьорът ще снима и юбилейния си петдесети филм Zero Gravity, както се казва книгата, е …