Начало / България / Романът „Любов по време на холера“ в пълния му блясък

Романът „Любов по време на холера“ в пълния му блясък

Cólera Hardcover 2016 Jacket CDR 15 FinalНа 16 декември излиза забележителният роман на Габриел Гарсия Маркес „Любов по време на холера“ (изд. „Лъчезар Минчев“).

Животът е по-безкраен от смъртта – това е прозрението, което получава капитанът на кораба, докато гледа на неговата палуба Флорентино Ариса и Фермина Даса заедно, събрани петдесет и три години, седем месеца и единайсет дни заедно с нощите им след началото на тяхната любов.

„Фермина Даса обаче не се остави да я зарази мрачното му настроение. Той естествено се помъчи да ù го предаде, докато тя му помагаше да пъхне крака в панталоните и закопчаваше многобройните копчета на ризата му. Но не успя, защото Фермина Даса не се впечатляваше лесно, а още по-малко от смъртта на човек, когото не обичаше. Знаеше само, че Херемия де Сент Амур беше инвалид с патерици, когото никога не бе виждала, че бе избягал от разстрел по време на един от многобройните бунтове на някой антилски остров, че бе станал фотограф на деца по необходимост, но беше най-търсеният в областта, и че бе спечелил шахматна партия срещу някой си, когото тя помнеше като Торемолинос, а в действителност се казваше Капабланка.“

Читателите ще получат прочутото произведение на Маркес, този прекрасен разказвач и превъзходен стилист, в целия му вътрешен и външен блясък.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

232557_b

Прилив на чувства

За тънката граница между журналистика и литература ни кара да помислим Маркес Мобилизираме се в …