Начало / Свят / Създадоха графичен роман по Библията

Създадоха графичен роман по Библията

1821Американски издател твърди, че е изработил най-дългия графичен роман в света – адаптация на Стария и Новия завет в 2000 страници, съобщава theguardian.com.

На света може да съществуват демони, чума и всякакви други ужаси на Апокалипсиса, но в един графичен роман няма място за супергерои в костюм от ликра. Единствената свръхестествена сила, която се отличава в комиксовата адаптация на Библията на издателство “Kingstone”, е владеенето на добра битка.

Екипът на християнското издателство „Kingstone“ е работил върху този проект 7 години в съавторство с 45 илюстратори, за да създадат „най-завършеният графичен роман по адаптация на Библията, който някога е публикуван“. Изданието се състои от над 2000 страници. Може да се намери в 12 тома с меки корици и в три тома с твърди, пише „Гардиън“.

Основателят на „Kingstone“ Арт Айрис казва, че са избрали изданието да бъде под формата на комикс, защото взаимодействието между текст и изображения позволява изразяването на по-голяма част от съдържанието в съкратена форма.

1344“Ако някой няма обширни знания за религията и не е чел Библията преди, ще има възможност да получи прозрение чрез тази трилогия и ще може да разбере някои основни разкази, както и ключови учения от различните книги, особено от Посланията. Никога не сме смятали, че този роман може да бъде заместител на четенето на Библията. По-скоро той е като допълнителна помощ за хората да видят Свещеното писание в друга светлина.

Айрис споделя, че някои от книгите са били по-трудни за адаптиране, затова са избирани различни артисти, които могат да представят писанията по най-добрия начин. “За „Откровение на Йоан“ използвахме прочут хорър художник, който е работил с гигантите от „Marvel“, което съответстваше великолепно на въздействащия текст в книгата. Опитахме се да покажем по правдив начин основни кръвопролития, изнасилвания, прелюбодеяние и т.н., но без да прекаляваме с графичните изображения.“

Целевата група на „Kingstone“ за този проект са тийнейджърите и младите хора, въпреки че основните читатели на издателството в социалната мрежа са мъже на възраст между 18 и 29 години.

“За много хора Библията е страховита книга, изпълнена с трудни за произнасяне имена и привидно несвързани истории. Въпреки това ние подхождаме към нея с разбирането, че е свидетелство за божественото откровение на същността и характера на Бог, неговите отношения с човечеството, хроника на древната история, както и разкритие на бъдещето“, обяснява Айрис.

Въпреки че Библията се състои от 66 книги, тя представя една обединена история. Издателството е дало най-доброто от себе си да изрази почитта си към нея. “Библията на „Kingstone“ може да представлява един нетрадиционен подход към свещения ръкопис, но се постарахме всичко в богословската структура да бъде правоверно.“

Прочетете още

Tyndale_Bible_Stevage.jpeg

Копие от първия отпечатан превод на Библията на английски език ще бъде изложено на търг

Копие от първия отпечатан превод на Библията на английски език ще бъде изложено на търг …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *