Начало / България / „1000 отговора на въпроса: Как да си върнем здравето“: последна надежда

„1000 отговора на въпроса: Как да си върнем здравето“: последна надежда

bubnovski_kakzdr_frontИзлезе книгата „1000 отговора на въпроса: Как да си върнем здравето“ от Сергей Бубновски (изд. „Жануа’98“.

Сергей Михайлович Бубновски – доктор на медицинските науки, професор, автор на принципно нови, неоперативни методи за лечение на гръбнака и ставите, един от създателите в Русия на новото направление в медицината – кинезитерапия, при което болния сам насочва собствените си сили към личното си оздравяване. И всичко това благодарение на вътрешния резерв и разбиране за състоянието на собственото тяло. Уникалността на метода се потвърждава от десетте патента за изобретения в областта на медицината.

Сергей Михайлович използва, като основен метод за лечение КИНЕЗИТЕРАПИЯТА – лечение чрез правилно движение с прилагане на специални лечебно-рехабилитационни тренажори. Лекарят съставя програма от занятия, но главно действащо лице в лечебния процес се явява самия пациент.

 

1000 въпроса – 1000 отговора! Как се получи – читателят ще прецени… Но често към мен се обръщат като към „последна надежда“, преминавайки през лекарствена терапия, операции, неполучили при това желания резултат – възстановяване на трудоспособността и избавяне от страха пред болестта… И когато отново се назначава операция по повод на същата тази болест – се обръщат към мен или в нашите центрове – Центровете на Бубновски. Като правило – надеждите се оправдават… Но за целта болният трябва да изпълни само три условия – търпение, труд, послушание.

Не трябва да спориш, ако не знаеш отговора! Не трябва да отричаш, ако сам не си получил нужните резултати! Слушай, питай, но… изпълнявай! Търпеливо и без уговорки! Тогава ще се получи.

 

Прочетете още

Neuroscience-Braping-Confusion-Dementia

Книгите, музика и йога снижават риска от деменция

Наричат я и „болест на старостта” Два милиона души са включени в това изследване – …