Начало / Откъси / Елизабет Гилбърт: Вдъхновението не е ваш роб, нито ваш господар – то е ваш партньор

Елизабет Гилбърт: Вдъхновението не е ваш роб, нито ваш господар – то е ваш партньор

199506_bЕлизабет Гилбърт спечели сърцата на читателите с „Яж, моли се и обичай“, от чието публикуване се навършиха 10 години. Последваха я „Кажи да“, „Знакът на всички неща“, „Непреклонни мъже“, „Отвъд границата“, „Имена на цветя и момичета“. Тази година на български излезе последната й книга „Магията да твориш“, посветена на стимулирането на собствената креативност, от която са следните вдъхновяващи цитати:

За страха

„Ако се вгледате какво най-често спира хората да живеят по-креативен живот, ще забележите, че това почти винаги е страхът. Много рядко можеш да срещнеш човек, който не се страхува“.

За това кой вдъхновява Елизабет Гилбърт

„Вълнуват ме хора, които се занимават с разнообразни неща; които отказват да следват пътя на специализирането и професионализирането и опитват много нови неща, защото не се страхуват да последват пътя, по който ще ги отведе тяхното любопитство“.

За милениалите

„Настоящото поколение млади хора са ми любими – най-разкрепостените, без грам омраза и расизъм, най-състрадателното поколение, което някога сме виждали. Това са хора, които са отгледани, така че да не тормозят никого“.

За креативността и кариерата

„Ако желаете да се отдадете на креативния начин на живот заради самото удоволствие от творчеството, но продължавате да следите внимателно материалните аспекти, можете да живеете прекрасно и по доста интересен начин. Но ако смятате, че можете да бъдете едновременно творец и богат човек, знайте, че това е малко прекалено“.

За преодоляването на творческия спад

„Работата трябва да се свърши и единственият, който може да го направи, сте вие“.

За магията на вдъхновението

„Вдъхновението не е ваш роб, нито ваш господар – то е ваш партньор“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

gilbert2

Нова книга от Елизабет Гилбърт излиза през лятото

Нова книга ще издаде в началото на юни тази година авторката на „Яж, моли се …