Начало / Свят / Рик Риърдън се сдоби със собствен импринт в „Дисни“

Рик Риърдън се сдоби със собствен импринт в „Дисни“

Rick_riordan_2007Всяко едно дете вече знае – древните митове и легенди са най-забавни и лесни за учене и запознаване, ако са разказни от…Рик Риърдън. Бившият американски учител се прочу с приключенията на Пърси Джаксън с древногръцките богове и герои, а след това – и с продълженията в Древен Рим. Писателят не подмина и египетските митове с поредицата „Хрониките на Кейн“, а последната му серия – за Магнус Чейс, сблъсква младите читатели със скандинавските богове.

Риърдън признава, че често отговаря на въпроси за това кога ще започне да пише за индийска, китайска или дори индианска митология.

За да се случи по-лесно това от „Дисни“ създадоха специална марка (импринт) на писателя, с която да публикува своите базирани на митологията книги за млади читатели. Очаква се от новия импринт през 2018 г. да излязат две нови книги, които няма да са дело на Риърдън, а той по-скоро ще е нещо като куратор на колекцията четива.

„Рик просто не може да пише толкова бързо, че да задоволи глада на своите фенове. Мислим, че върши достатъчно добра работа и с издаването на по две книги на година. Той сам осъзнава, че някои книги, които читателите му искат, са нещо, което могат други да напишат“, коментираха в официално изявление от „Дисни“.

„Щастлив съм от създаването на този нов импринт и фактът, че го прави „Дисни“ е гаранция за успех. Нямам търпение да започна да се занимавам с новата инициатива, да намирам и промотирам други автори, които пишат за деца и им разкриват вълнуващия свят на митовете, каза в писмо Роърдън, който е под пара за привършването на поредния роман от поредицата за Магнус Чейс и приключенията на наказания от Зевс Аполон (от новата серия: „Изпитанията на Аполон“).

Прочетете още

autismu-1

Пет книги, с които пораснаха съвременните деца

Герои като Хари Потър и Пърси Джаксън станаха класика пред очите ни Любими на нашите …