Начало / Ревюта / Олимп в краката на Пърси Джаксън

Олимп в краката на Пърси Джаксън

Рик Риърдън превръща историята в забавна игра

per

Възможно ли е старогръцката митология да оживее? Богове като Арес, Зевс, Хера да бъдат не такива, каквито сме си представяли? Отговорът е: ДА!

Рик Риърдън пише своята поредица “Пърси Джаксън и боговете на Олимп” точно по този начин. Поднася ни страхотна тийнейджърска история, изпълнена с магии, чудовища от подземното кралство и полудели богове. Читателят преживява всички приключения, които се случват на Пърси и неговите приятели, по незабравим начин. Всеки, грабнал първата книга “Повелителят на мълнии”, я изчита за един ден, а след това посяга към следващите от поредицата. Как започва цялата история ще разберем сега.

Пърси Джаксън е обикновено момче в училище. Има си своя най-добър накуцващ приятел Гроувър и живее с майка си Сали и нейния миришещ и ужасен съпруг Гейб. Пърси има трудности в училище заради дислексията, от която страда, както и заради още един свой проблем – синдрома на дефицит на вниманието. Не може да чете гладко и често се разсейва от учебния материал. Всеки учител, запознат с историята му и всичкото местене от училище в училище, знае, че Пърси е проблемно дете. Всичко около него тече нормално, докато един ден класът му не отива на изложба в музея. Госпожа Додс, учителката по математика, привиква Пърси в отделна стая, за да му се скара, но това, което следва, е повече от ужасяващо. Влизайки там, госпожа Додс изчезва. Без да осъзнава какво се случва, Пърси се обръща и поглежда в стаята. И съзира странно нечовешко тяло с лицето на госпожата по математика.

„Честно не означава, че всеки получава едно и също. Честно означава, че всеки получава това, от което има нужда.“ (Рик Риърдън)

rick-riordan

Всичко, което става после, е странно и толкова нереално! Най-близките му се оказват не такива, каквито Пърси си е мислил. В цялата тази каша има забъркани недоволни гръцки богове, които търсят правата си, а Третата световна война е на прага. Бащата на Пърси е един от тях. Наясно е, че синът му ще се справи с всяка задача, дадена му от богове и хора. Пърси, изгубен в света на старогръцката митология, струваща му се толкова реална, осъзнава бъдещето си и заедно със своите приятели се отправят на пътешествие, за да открият липсващото звено, което ще спре войната между Тримата Големи.

Ако желаете да научите как бог Арес, повелителят на войната, облечен в кожено яке, бива победен, или искате да се разходите до подземното царство, да видите митовете, ставащи реалност пред вас, и да попаднете в едно велико приключение сред световете, това е подходящата книга.

Рик Риърдън пише завладяващи истории за малки и големи. Има много поредици, които те карат да искаш да четеш все повече. Не се страхувайте, влезте в този невероятен свят на гръцки богове, полубогове и чудовища, излезли от Подземното царство. А знаем, че вземете ли книгата, ще се върнете в Хеликон отново – готови за следващата поредица, “Героите на Олимп”, където не само ще се срещнете отново с Пърси Джаксън и старогръцките митове, но и ще попаднете насред невероятен сблъсък между римляни и гърци.

Препоръка от Вяра Недкова
Авторът е книжар в пловдивския Хеликон Център

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2721454_b

Матю Пери предрича края си в своята книга

Автобиографичната история четем сега с нови очи Интересът към телевизионния Чандлър – или Матю Пери …