Начало / Свят / Сериалът за Пърси Джаксън ще е черешката на тортата по Коледа

Сериалът за Пърси Джаксън ще е черешката на тортата по Коледа

Отброяваме дните до старта

g_disneyplusoriginals_percyjacksonandtheolympians_still_2cfd5ac7

Продукцията, наречена „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, е сред най-очакваните тази година… и като че ли дойде време да видим дали ще има по-голям успех от предшестващите я пълнометражни филми от 2010-а и 2013-а.

Сериалът ще се появи в стрийминг платформата „Дисни Плюс“ в навечерието на празника. Каналът залага изключително много на него, като често се споменава дори това, че от успеха на сериите зависи развитието на „Дисни Плюс“ за години напред.

Филмите отпреди декада пожънаха много критики, понеже представляваха съвсем свободна адаптация на книгите на Рик Риърдън. Идеята за сериала пък е вече на няколко години. Въпреки всичко, и тук се чуха негативни отгласи по време на снимачния период – например заради избора на афроамериканската актриса Лия Джефрис за ролята на Анабет, дъщерята на Атина, която според книгата е блондинка. Сам Рик Риърдън обаче защити избора на Лия, като заяви, че тя е идеален вариант за неговата героиня.

Първите два епизода на сериала ще се появят в „Дисни Плюс“ на 20 декември, като ще ги последват още шест до края на януари догодина. В най-важната роля, тази на Пърси Джаксън, ще видим Уокър Скобел. Снимано е във Ванкувър.

„Уокър притежава перфектната комбинация от комедиен нюх, сладкодумие, бунтарство, хапливост и героизъм, за да се превъплъти в нашия герой Пърси Джаксън“, казват от „Дисни Плюс“

Walker-Scobell-Percy-Jackson-and-The-Olympians-111623-f0599f7084754242a035f5ac29d0d9e4

Пилотният сезон е изграден върху сюжета на „Похитителят на мълнии“, първата книга от поредицата, като продължението ще премине вече към следващите. Засега обаче няма зелена светлина за втори сезон по една проста причина – очаква се реакцията на публиката по отношение на първия.

Вижте и официалния трейлър на продукцията
Информация и снимки: @disneyplus

Прочетете още

0004

Читател на годината – 10-годишната Йоана прочете 232 книги

„Когато четем, си обогатяваме речника“, смята тя Йоана Делчева стана Читател на годината в Библиотека …