Начало / България / „Егмонт“ ще издаде на български сценария на пиесата HARRY POTTER AND THE CURSED CHILD

„Егмонт“ ще издаде на български сценария на пиесата HARRY POTTER AND THE CURSED CHILD

Осмата история за Хари Потър. Деветнайсет години по-късно.

Harry_Potter_and_the_Cursed_Child_Special_Rehearsal_Edition_Book_CoverИздателство „Егмонт“ съобщи, че ще публикува на български език сценария на театралната пиеса Harry Potter and the Cursed Child – първа и втора част. В основата на драматизацията стои оригинална нова история на Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн. Новата постановка е на Джак Торн и бе представена на лондонска сцена  при невероятен успех през изминалия уикенд. Пиесата пресъздава осмата история в поредицата книги за Хари Потър и е първата официална история, която дебютира на театрална сцена.

Специалното предварително издание на сценария на пиесата ще се появи на книжния пазар в превод на български език на 13 октомври 2016 г., позволявайки на българските фенове, които нямат възможност да гледат сценичната версия в Лондон, да прочетат епичната осма история за Хари Потър.
„Невероятно щастливи сме, че можем отново да преживеем магията и трескавото очакване на една нова история от необятния свят на Хари Потър – сподели Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт България“. – Книгите от поредицата увлякоха милиони деца по света да четат – някои от тях са вече родители (като самия Хари) и предават магията на своите деца. Шестнадесет години след издаването на първия роман у нас, историите за момчето магьосник остават сред най-обичаните от българските деца.“

Базирана на оригинална нова история от Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн, Harry Potter and the Cursed Child, новата пиеса на Джак Торн е първата официална история за Хари Потър, която ще бъде представена на сцена. Световната й премиера се състоя в лондонския театър „Палас“ на 30 юли 2016 г.
Специалното предварително издание на сценария на Harry Potter and the Cursed Child съдържа вариант на текста от генералната репетиция на постановката, няколко седмици преди официалната й премиера. Сценарият подлежи на промяна след публикуването на специалното предварително издание – то ще бъде налично за ограничен период от време до излизането на пълното колекционерско издание. Подробности за пълното издание ще бъдат оповестени в най-скоро време.
Животът на Хари Потър никога не е бил лесен – особено сега, когато той е претоварен с работа служител на Министерството на магията, съпруг и баща на трима ученици.
Докато Хари се бори с миналото си, което все още го преследва, неговият най-малък син Албус се опитва да приеме тежестта на семейно наследство, което никога не е искал. Докато минало и настояще застрашително се сливат, баща и син ще научат неудобната истина, че тъмнината често идва от най-неочаквани места.

Прочетете още

maxresdefault

Пет впечатляващи факта за Дж. К. Роулинг

Създателката на Хари Потър издаде тази година и нова книга The Ink Black Heart е …