Начало / Свят / Отново Хари Потър: Последната част за малкия магьосник с рекорд

Отново Хари Потър: Последната част за малкия магьосник с рекорд

0,,19439818_303,00Най-популярният малък магьосник в света – Хари Потър, се върна. Девет години след последната книга от серията на Джоан Роулинг английската авторка завърши поредицата си с осма част. Цяла нощ пред книжарниците на цяла Великобритания в навечерието на рождения ден на Потър – 31 юли, се тълпяха фенове, желаещи да са сред първите, които ще си купят „Harry Potter and the Cursed Child“. Книгата бързо се превърна в най-продаваната предварително книга в историята на „Амазон“.

В основата на „Harry Potter and the Cursed Child“ е сценарият на едноименната пиеса, която се играе по сцените в Лондон вече няколко месеца. Все пак книгата не е просто романизиране на театралното произведение. Тя е осма история от Вселената на Хари Потър, 19 години по-късно след края на битката за Хогуортс и победата над Волдеморт. Хари и Джии Уизли са женени, имат три деца, които учат в Хогуортс. Синът им Албус Северъс попада в „грешния“ дом и… Хърмаяни Грейнджър е министър на магията и е женена за Рон Уизли. Появява се и синът на Драко Малфой – Скорпиус и още много герои. Но няма да издаваме, а че очакваме.

„Мисля, че историята на Хари Потър завършва напълно с тази книга. Вече стигнахме до ново поколение. Развълнувана съм, но това е краят на историята“, коментира Роулинг.

У нас, по повод рождения ден на Хари Потър всяка от книгите за него ще излязат в нов тираж с нови корици, обявиха от „Егмонт“. Към света на момчето-магьосник до момента има издадени три съпътстващи книги в помощ на благотворителни кампании – „Куидичът през вековете“, „Фантастични животни и къде да ги намерим“ (в подкрепа на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в подкрепа на Lumos).

На 4 октомври предстои да излезе и втората илюстрована книга от поредицата – „Хари Потър и Стаята на тайните”, пресъздадена от художника Джим Кей. 19 години след края на поредицата се появява и една по-различна, осма история от магическата вселена – театралната пиеса „Хари Потър и Прокълнатото дете”, която ще бъде играна в края на този месец в Лондон. В основата на драматизацията стои оригинален сценарии, разказан от Дж. К. Роулинг, сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани. Разбира се, новите приключения на Хари отново ще се появят и на хартия веднага след премиерата на пиесата. Скоро ще бъдат обявени и подробностите за българското издание на тази книга.

През ноември 2016 г. по кината ще се завърти и пълнометражен филм, чийто сценарий се базира на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ с Еди Редмейн и Колин Фарел в главните роли.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

harry

„Хогуортс“ също мина на онлайн обучение

Училището от книгите за Хари Потър се пренесе в нов сайт В съзвучие със ситуацията …