Начало / Свят / Челси Клинтън превърна „Гънка във времето“ в бестселър

Челси Клинтън превърна „Гънка във времето“ в бестселър

201822_bОколо 54 години след излизането си в САЩ, книгата на Маделин Ленгъл „Гънка във времето“ се върна по върховете на американските класации. Фантастичната детска книжка получи нова популярност благодарение на Челси Клинтън.

В речта си на конгреса на Демократическата партия на 28 юли, когато трябваше да подкрепи номинацията на майка си за кандидат президент на САЩ, Челси разказа, каква баба е Хилъри и как вечер намира време да чете книжки на внучката си Шарлот. Тя посочи книгата на Ленгъл като една от любимите на баба и внучка, заедно с „Chugga-Chugga Choo-Choo“ от Кевин Луис и „Goodnight Moon“ от Маргарет Уайз Браун.

24 часа след речта на Челси Клинтън трите книги се изстреляха нагоре по продажби в САЩ. „Гънка във времето“ скочи от 413-то място директно на 74-то в класацията на „Амазон“. Челси допълни, че макар майка й да й четяла „Goodnight Moon“, когато самата тя била дете, Гънка във времето“ е книгата, която най-много харесвала. „Тази книга ме беше завладяла. У нас, цялото ми семейство слушаше впечатленията ми за книгата, преди да започнат да говорят за политика, училище и каквото и да било“, признава Челси.

В САЩ отбелязват, че след речта на дъщерята на семейство Клинтън „Гънка във времето“ е задминала по продажби „Изкуството на сделката“ от Доналд Тръмп.