Начало / Свят / Стефани Майер написа трилър за възрастни

Стефани Майер написа трилър за възрастни

636045245452947944-THE-CHEMIST-jacketСтефани Майер е доказала, че може да развълнува читателите си, така че защо да не го направи отново, но този път като напише трилър? Първият трилър на Майер, “Химикът”, ще бъде публикуван на 15 ноември, съобщи Ригън Артър от издателство „Little, Brown“.

Майер е известна с превърналата се в хит вампирска тийн сага “Здрач”, станала още по по-пулярна и след филмовата адаптация. Новата й книга този път е предназначена за възрастни. Издателят й я описва като книга, която “щом я отвориш, не можеш да я оставиш”. Сюжетът й е за превърналата се в мишена на бившите си работодатели агентка, която трябва да поеме още един случай, за да изчисти името си и да спаси живота си.

“Главната героиня е работила за американското правителство, но това е известно на много малко хора. Експрет в областта, в която работи, тя е една от най-пазените тайни на агенцията. И когато от агенцията решават, че се е превърнала в пречка, идват за нея без предупреждение“, казва Артър.

В едно изявление, Майер разкрива, че е фен на Джейсън Борн. Кой да предположи? “Химикът“ е резултат от съчетанието на моята романтична чувствителност и обсебеността ми по Джейсън Борн. Истински се наслаждавах на времето, прекарано с по-различен тип екшън герой. Такъв, на който основното му оръжие не е пистолетът или ножът, а собственият му ум.”

Всички книги от сагата “Здрач” заемат първо място в клссацията за бестселъри на USA Today. Майер е авторка също и на “Скитница”.

Прочетете още

damon

Ерик Ван Лустбадер: За Борн, Лъдлъм, книгите и филмите

До дни и по българските кина ще се появи поредният напечен екшън с Джейсън Борн …