Начало / Свят / Католическо училище забрани Хари Потър

Католическо училище забрани Хари Потър

Ръководството се решило на стъпката след консултация с екзорсисти

HARRY POTTER HONG KONG

Директорът на Основно училище „Свети Едуард” в Тенеси стигнал до извода, че книгите на Дж. К. Роулингсъдържат истинска магия и викат зли духове”. Да вземе решение му помогнали и служителите на Ватикана, с които се консултирал.

Училището даже изпратило официален имейл на родителите, в който обяснявало причините за радикалната стъпка. „Книгите представят магията като добра и лоша, което обаче не е вярно, защото става дума за хитра измама”, пише в писмото директорът Рийхил.

Действително, магиите в книгите за Хари Потър са много и най-разнообразни. Империус например подчинява жертвата, Обливиате пренастройва паметта, а Сектумсепра е сред най-опасните, защото причинява дълбоки рани.

Децата от католическото училище в Тенеси ще растат щастливи без вредното влияние на Хари Потър

Това е всъщност поредният случай, в който се надига глас на възмущение срещу момчето-магьосник. Само преди няколко месеца полски свещеник организира аутодафе с книгите на Дж. К. Роулинг. Акцията в средновековен стил целяла да покаже, че книгите крият в себе си зла сила. Честта да горят в пъкъла заедно с Хари Потър получили още книгите от поредицата на Стефани Майър „Здрач”, както и избрани творби на индийски гурута. Властите в Гданск повдигнаха тогава обвинение срещу свещеника за… неправомерно палене на огън и изгаряне на вредни материали.

Публично горене на книги за Хари Потър от страна на свещеник имаше и през 2001-ва в щата Ню Мексико. Тогава пък Градската библиотека в Алмогордо се възползва от това, за да направи кампания под надслова „Хари Потър е жив и здрав по нашите рафтове”.

Лира.бг по материали от The Tennessean и интернет

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Американски марксизъм завладява света според книга

Следи от него могат да се открият буквално навсякъде Americam Marxism, както се казва книгата …